Miért kell órákat várni, egy mentőre vagy egy ügyeletes orvosra?
Szerintem amúgy ezt annyira hely is válogatja, meg a leterheltség, nálunk múltkor kevesebb mint 10 perc alatt itt volt a mentő.
De amúgy meg fáj a gerinced, szerintem ennyitől nem csoda, ha nem is rohannak. Illetve azt írod ma volt több eszméletvesztésed is, és oké, mentő nem jön ki, de ha annyira jól vagy, hogy gyakori kérdésekre írj ki kérdést, akkor nem tudtál volna taxit hívni? A gyógyszerről pedig hétköznap kell gondoskodni, az ügyelet nem erre van. Szóval én elhiszem hogy van amikor a mentősnek ki kéne menni, és még sem szaladnak, nem érnek ki időben, viszont szerintem ha te egész nap nem vagy jól, és még most sem hívtál taxit, hanem itt írogatsz gyakori kérdésekre, akkor akkora probléma még sem lehet.
Én mentős vagyok és ha a gerincfájdalom eszméletvesztéssel jár akkor azt komolyan veszem. De egyébként mindig a mentésirányítótól függ elsősorban a sorsod mert ő dönti el, hogy milyen besorolást kap az esetedet és küld e kocsit, ha igen akkor milyet. Hozzánk csak akkor jut el a bejelentésed ha a mentésirányító úgy dönt mentőt küld. Nyilván nem tudom, hogy hol laksz. Lehetséges, hogy leterheltség miatt minden kocsi kint volt. Én egy kis vidéki településen vonulok, itt mi úgy oldjuk meg, hogy néha két beteget veszünk fel. Aki tud ülni az ül az egyik ülésben, aki inkább fekvő az meg fekszik a hordágyon.
Bár azért annyira nem gyakori eset, itt telik el egész nap riasztás nélkül is.
Mentem már szimplán derékfájásos bejelentéshez és mikor megláttam a bejelentést akkor elmormogtam magamban én is egy bzdmeget, meg ilyenkor mindig mondjuk egymásnak a technikussal, hogy az ilyen vegyen be fájdalomcsillapítót, minek kér mentőt. (Ettől függetlenül 15 percen belül kiértünk sziréna nélkül a helyszínre), de ha a bejelentés mellett ott van az eszméletvesztés akkor viszont egy szavam nincs, akkor nyomás és munka van.
De ez persze csak én vagyok. Kollégák között is nagy különbség, meg tényleg nem mindegy, hogy hol laksz mert vannak azért eltérések. Én csak itt vonultam ezen a kis szabolcsi állomáson, nincs tapasztalatom máshonnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!