Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért kell órákat várni, egy...

Miért kell órákat várni, egy mentőre vagy egy ügyeletes orvosra?

Figyelt kérdés
Ma (2024.07.20.) délután 16 óra 23 perckor hívtam a 112-es segély hívót. Azóta se egy mentő se egy orvos se senki nem nyitotta rám az ajtót. Nagyon erős gerinc fájásaim vannak, és erősen kába vagyok. Többször volt mai nap kisebb eszmélet vesztésem. Tényleg csak ennyit tud a magyar egészségügy? Jeleztem a 112-ön hogy reggel és este 2 X 1 Tramadolt szedek. De nap közben is kellene valami. Laborban péntek reggel voltam. És majd csak hétfő délután tudok menni újra a ház orvoshoz. Addig is a 2 X 1 Tramadol nem elég. Viszont a 112 nem küldött sem mentőt sem orvosi ügyeletet. Mi ilyenkor a teendő? És ez már nem az első eset! 2024 májusában édesanyámhoz kellett segítséget kérnem a 112-es segély hívón. Amikor a 112-öt felhívtam májusban. Akor még élt édesanyám, és még magánál volt, de már rosszul volt! 2 óra 40 perccel később ért ki a mentő. De 2 óra 40 perccel később már csak a halál be álltát tudták meg állapítani édesanyámnál. Most magamhoz hívtam mentőt! Én nekem is meg kell haljak, hogy ki jőjön a mentő? Tényleg csak ennyit tud a magyar egészségügy?

júl. 20. 17:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Magyarország előre megy, nem hátra...
júl. 20. 22:27
 12/18 anonim ***** válasza:
64%

Üdv

Magyarország!

júl. 21. 08:32
 13/18 A kérdező kommentje:
Végülis az eredmény az lett hogy ugye 16 óra 23 perckor telefonáltam. Majd 3 óra után 19 óra 22 perckor vissza hívtak, hogy az eseti gyógyszereimet be vettem. Mondatam hogy az eseti gyógyszereimet 19 óra 30 perckor szoktam be venni. Erre rám üvöltött hogy azonnal vegyem be. És még meg kérdzte van-e benne fájdalom csilapító. Mondtam hogy igen. Tramadol van közte. Amit ít már korábbi bejegyzésembe meg is jegyzetem. Hogy 2 X 1 Tramadol azaz 2 X 50 MG-os Tramadolt szedek. Amit reggel és este kell be vennem. Viszont nekem már nekem egyre kevesebb a 2 X 1 Tramadol és ezért vannak napközben is fájdalmaim. szóval ezért telefonáltam be. A házi orvossal legközelebb csak hétfő délután tudok beszélni, mert hétfő délután rendel. Viszont kérdés ma is mi lesz? Szóval ez a magyar egészségügy! Inkább kise mennek. Radásul mint írtam is 3 órával később hívtak vissza! És igen. Többször volt az elmúlt napokban kisebb rövidebb időkre eszmélet vesztésem is. De erre sincs magyarázat. És arra sincs magyarázat hogy miért kell órákat várni a semmire!
júl. 21. 08:34
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
De miért nem az ügyeletet hívod ilyenkor? Vagy el kell menni a területileg illetések ügyeletre, ott tudnak gyógyszert felírni.
júl. 21. 08:43
 15/18 A kérdező kommentje:
14-es eszednél vagy? Gerinc fájdalmakkal még én császkáljak / járkáljak? És ha összeesek valahol? Vagy újra elájulok? Akkor mi van? Gondolkozz már, kérlek!
júl. 21. 08:47
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
#15: Engem ne vonj kérdőre semmivel, igen neked kell mászni, meg kúszni, ha bajod van, ember, ne rám legyél felháborodva, nem én találtam ki, ez így működik jelenleg Magyarországon, mert tönkre van téve az egész rendszer, nekünk is volt ilyen a családban és elvárták, hogy menjen oda, de legalább kapott gyógyszert meg injekciót rá. Olvastam és értem a helyzetedet, de nem tudod máshogy megoldani, mint látod.
júl. 21. 09:54
 17/18 anonim ***** válasza:
35%

Ne már, hogy nincs se egy rokonod, se egy barátod, se egy kollégád, se egy szomszédod akivel annyira jóban lennél, hogy elvisz téged. De egyébként az ügyelet úgy működik, hogy tudsz oda telefonálni is, és általában az orvosi ügyeleteken állomásozni szokott egy kocsi amivel az ügyeletes orvos házhoz megy az ilyen esetekben.

De ahhoz fel kellene hívnod őket minimum vagy valakit beküldeni, hogy mondja el mi a panaszod és legyenek szívesek kimenni vagy felírni neked gyógyszert.

júl. 21. 11:34
 18/18 anonim ***** válasza:
31%
Lesz ez még rosszabb is! Nincs ember, nincs aki elvégezze a melót.
júl. 21. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!