Mivel kezelitek magatokat enyhe megfázáskor?
Köhögés, orrfolyás, némi torokfájás.
Akár gyógyszertárból, akár egyénileg oldjátok meg.
Orrdugulásra:Orrspray (hatóanyagos, nem tengervizes - pl. rhinospray plus, xilomare), antihisztamin (Pl. Cetirzin, lordestin)
Náthára: C-vitamin, sok langyos tea
Torokfájásra: szopogatós tabletta (pl. strepfen, doritrichin) + 3*1 valamilyen láz- és fájdalomcsillapító a gyulladás lehúzására (nekem ibuprofen - Algoflex, nurofen, advil, de jó a paracetamol is - panadol, vagy algopyrin)
Nagyon sok mézes tea, sok séta a friss levegőn, Nurofen, ha nagyon fáj miatta a fejem, és torokfertőtlenítő.
Ha lázas vagyok vagy nem bírok már felkelni sem, akkor orvos. Általában annak antibiotikum a vége.
Még mindig nem létezik olyan betegség, hogy “megfázás”.
A bejutott baltériumot vagy vírust kell azonosítani és akkor pontos kezelést lehet rá adni, de ezzel a megfázás dumával egy kalap alá veszel mindent, ami alapvetően hibás.
Az én háziorvosom legalább annyira utánajár, hogy kell-e a tibiotikum vagy sem, nálunk nem működik a telepatikus gyógyítás.
Viszont akárhogy lepontoztok, akkor sem létezik olyen betegség, hogy megfázás. Igazából annyit jelent, hogy a hideg miatt legyengült immunrendszereden átjut valami fertőzés. Tehát a megfázás a betegség oka, nem pedig a betegség maga…
Hetes, nagyon okosnak akarsz tűnni, de a "megfázást" minden esetben vírus okozza, amire meg nem fognak antibiotikumot felírni, mert tök felesleges, szóval orvoshoz elrohanni is az.
Tüneti kezelés: meleg tea, gyömbér, torokcukorka, neo citran, esetleg fájdalomcsillapító, és ha nem múlik 4-5 nap múltán is, na, akkor lehet orvoshoz menni, nehogy felülfertőzés legyen belőle.
Az én módszerem:
(1) pihenés
(2) pihenés
(3) pihenés
(4) orrdugulás esetén nyálkahártya lohasztó csepp (nekem jobb mint a spray), a lehető legkisebb dózisban de ne pangjon a váladék mert szaporodik benne az ellenség + át is mosom sós vízzel
(5) torokfertőtlenítő, hátha elvágom az útját és nem jut "lejjebb"
(6) ha jól esik már, akkor séta
Valószínűleg a sós vizes inhalálás is segítene de nincs hozzá gépünk, kipróbálnám ha lenne. A lázcsillapítót igyekszem kerülni, az pont hogy rontja a szervezet védekező képességét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!