Milyen érzés lélegeztetőgépen lenni?
Amikor valakit lélegeztetőgépre kötnek, az általában a nem megfelelő oxigénfelvétel / légzés miatt van.
Van, amikor csak az orrba megy be két kis "pöcök", azokból jön a friss oxigén, ez még nem a lélegeztetőgép kategória.
Amikor tényleg vastüdőre kapcsolják az embert, akkor a szájába kötnek és rögzítenek egy viszonylag vastagabb csövet, ami oxigént juttat a szervezetbe, ezen kívül a légzést (mellkas emelkedés) is segíti.
Nem szokás altatni csak azért, mert valakit gépre kötnek. Az altatás mindig kockázatokkal jár, azoknak, akiknek gépre van szükségük a megfelelő légzéshez, kifejezetten nem szerencsés.
Más az, amikor valakit mesterségesen helyeznek mélyaltatásba (kómába). Ilyen lehet pl. egy Status epilepticus eset is, amikor egy epilepsziás roham egy másikba fordul, és ez életet veszélyeztető állapotot eredményez.
Engem altattak műtét közben, így lélegeztetni is kellett, mivel altatás alatt nem tudsz önmagadtól levegőt venni sem. Milyen érzés? Nem tudom, mivel nem vagy magadnál. Miután “kiütnek”, egy vastag cső megy le a torkodon. De a nyelési reflexet blokkolni kell, h ne h ki tudd köhögni, ez miatt nem tudsz levegőt sem venni.
Ébredés után kicsit fájhat a torkod, ha megsérti a cső. Nekem enyhe fájdalmam volt csak, az is hamar elmúlt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!