Ha változatosan táplálkozol akkor semmilyen vitaminra nincs szükseged csak D-re (ezt háziorvosnis simán felírja)
Ha meg a táplápkozásodból valami hiányzik, azt pótold
Az 1-es 2-es hülyeséget ír, évtized óta sportolok, adok tanácsokat ezügyben, az alap realitásokkal nincsebek tisztában hogy mennyit csökkent a 60-as évektől a zöldségek, gyümölcsök, minden, nyomelem, ásványianyagok és vitamin tartalma. Rengeteg ún. "civilizációs betegség" erre vezethető vissza. Pl. Dr. Wallach amerikai orvos, patológus több mint 17500 boncolást végzett ezt a kérdést évtizedekig kutatva, s az eredménye dióhéjban az lett h az emberek különféle nyomelemek, ásványianyagok, vitaminok, esszenciális aminosavak... krónikus hiánya miatt patkolnak el minden esetben, hacsaknem autóbaleset v hasonló áldozatai.
90 féle tápanyagra van NAPONTA szüksége az emberi szervezetnek, ami úgy lett kitalálva hogy ÖNJAVÍTÓ, emiatt folyamatosan cserélődnek különboző életciklusokban a sejtek ÚJAKRA, amihez megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagok kellenek. Ha a minőség elmarad, akkor abból lesz az ún. "minőségi éhezés" ami sújtja a társadalom nagyrészét manapság, mert így gondolkodnak mint az első két kommentelő. Következmény: krónikus betegségek, fokozott öregedés, rossz közérzet előbb-utóbb, stb.
Aki sportra adja a fejét annál ez fokozottan igaz, mert felgyorsulnak az élettani folyamatok, a méregtelenítés és több inputra, több, minőségibb tápanyagokra van szükség pl az izomépítéshez. Egy normál embernek elég fehérjéből 0.5-1 gramm testsúlykilogrammonként (tskg), egy sportolónak 2-2.2 tskg bevitel szükséges, több nem, mert az efeletti a kutatások azt igazolják hogy az már kontrproduktív lesz.
Nagyon hosszan lehetne erről írni... mert sok a buktató, először a méregtelenítésre kell rámenni, rendbe kell rakni mikrobiomot, a bélrendszer egészségét amitől a felszívódás nagyban függ, illetve hogy mennyi energiát (ATP-t) termelnek a sejtekben a mitokondriumok.
El kell hagyni egy sor egészségtelen ételt (margarin, napraforgó olaj, cukor! A szőlő és gyümölcscukrot is csak nagyon módjával lehet... de itt átverik a nagy cégek az embereket, pálmaolaj; kerüld a gyúrós MRP-ket, tejsavó fehérjéket, stb) és tudni kell a vegyipar áldásairól (lizin, glifozát, atrazin, bpa, mikroműanyagok, stb)... ezek hormonmodulánsok, agyonütik a tesztoszteron termelődést, ezért a sok langyos fiú manapság mert tele ezzekkel minden cukros üdítő, chips, készétel, húskészítmény, még a biok is sajnos, mert a tápban nincs tiltva. Erről az emberek 95+%-a még csak nem is hallott és az orvosi tananyagban sincs benne.
Oda kell nagyon figyelni a megfelelő Omega 3: Omega 6 arányra, ami ideálisan 1:3-4-hez lenne, de a társadalom többsége 1:30-50-hez étkezik mert nincs hal az étrendben és rossz minőségű olajokat, pálmaolajat fogyaszt, pedig a szervezet sok dolgot gyárt, vagyis gyártana ebből a milliárdnyi sejtünk membránját, aminek emiatt a töredékére esik vissza a ciklusideje és nem úgy funkcionál ahogy kell... ...
Rövidrezárva, minimális csomag amit fogyasztanék a helyedben s amit havi közel milliós tételig ki lehet bővíteni élsportolóknál:
* GAL multivitamin
* Liposzómás C-vitamin x2-3 600mg
* HerbaFulvo 40ml/nap bele a shakebe, smoothieba + 60 gramm almarost... e kettő és a tucat gyógynövény rakja rendbe bélflórát és szorítja vissza káros, toxinokat termelő bélbaktériumokat ÉS az almarost pektintartalma kesz a jó bélbaktériumokat NAPI tápanyaga (prebiotikum). Kb 3 kg él velünk szimbiózisban és termel vitaminokat, hormon előanyagokat, stb. A fulvosav tartalom méregtelenít, májat mindent és elfogja, megköti a bevitt gyomírtó maradványokat, a lizint, amivel teleraknak mindent... ... ...
* fehérje: bio borsófehérje, rizs, kenderfehérje... tejsavót, kazeint stb ne
* lassú felszívódasú szénhidrátok, zabpehelyliszt főleg (nem zabliszt), a cukrokat kerülni kell, ezzel a káros bélflóra lesz felszaporítva
* Kreatin monohidrát, kreatinfeltöltes
* Ízületvédők, kiegészítők: BiotechUSA ARTHRO forte, Tribulis terrestris (Warrior, namaximum webshop), GAL Omega 3 ECO, MACA+, cordyceps, ... ... ...
* A napi smoothie-ba több komplex tápanyagot, ún. "szuperélelmiszert" (Superfood) érdemes még, Spirulina és Chlorella algák 10-20g, búzafű / árpafű (max 10g, a magas Kaliumtartalom miatt...), 20 gramm SÓ (NaCl) amin még a képzett sportolók is elcsúsznak, s nem értik miért izzadnak mint a ló, vagy száradnak ki 3-4 liter vízfogyasztas mellett... edzések közbeni folyadékpótlás kérdése.
... nagyon hosszan lehet erről,,, nem mindegy hogy most kezdesz sportolni, hány éves vagy, férfi, nő, súly, jelenlegi fizikum edzőterem hagyományos vagy callisthenics, saját testsúlyos edzés, mi a cél? stb
#3
Egy atlag enbernek aki sportol az 1.6 fehérje bőven elég, de sokszor az 1.2 is
Bizony szükség van 90 féle tapanyagra akit váltizatos étkezessel be is viszünk.
Nem, egy átlagembernek nem kell zsírarányokat számolni csak annyit hogy változatos legyen a zsírforrás és egyen néha olajos magot
Fehérjéből is változatosság kell és kivel a borsó vagy más vegan önmagában nem komplett, inkább a keverék ha már fehérjekiegészítés. De arra sincs szükseg fshérjedús táplálkozás mellett.
Cukrot, fehér lisztet és margarint is lehet enni. Mértekkel. És egyik sem hátraltatja az egészséget vagy a hobbi sport célokat ha mértékkel fogyazstjuk.
Na de nem folytatom. A lényeg hogy elég sok hiba van abban amit leírtál. És százszor egészsegesebb zöldsegre gyümölcsre hüvelyesre költeni mint vitaminokra.
Az egyetlen vitamin amire váltizatos táplálkozás mellett is szükség van, az a D
#5
>>Egy atlag enbernek aki sportol az 1.6 fehérje bőven elég, de sokszor az 1.2 is
<<<
Ezt írtam is. Ha a fenntartás a cél, elég az 1 g/tskg körüli érték, ha az izomnövelés, akkor az nem elég, sőt a 2.5-3 g feletti érték se jók már. A 2 g körüli az arany középút, amely működik gyakorlatban.
>>>Bizony szükség van 90 féle tapanyagra akit váltizatos étkezessel be is viszünk.
<<<
Ez nem igaz sajnos. Utaltam Dr. Wallach kutatásaira aminek utána lehet nézni. 17500+ boncolást végzett el, tények amiket leírt. Szó nincs arról hogy napjainkban kiegészítők nélkül be lehetne vinni minden tápanyagot, főleg azért nem mert már a nagyüzemi termelés, a gyomírtók (talajélet eltűnése, nem tudják felvenni azok sem a nyomelemeket, stb) miatt a TÖREDÉKÉRE csökkent a tápanyagok értéke amire a gödöllői egyetem kutatásai hívták fel anno a figyelmet.
>>>Nem, egy átlagembernek nem kell zsírarányokat számolni csak annyit hogy változatos legyen a zsírforrás és egyen néha olajos magot
<<<
Nem kellene számolni, HA ott lenne az étrendjében a jelentős hal mennyiség, s nem naponta a hulladék, rákkeltő pálmaolajat kapná. Kiegészítőnek jók az olajos magvak is (viszont itt érdemes megismerkedni a Vércsoport szerinti táplálkozással és a lektinekkel. Pl. a tökmag nagyon egészséges, DE NEM a "B"-vércsoportúaknak, mert ott a vérlemezkéket összetapasztja...)
A napi bevitelnél az Omega3:6-nál az 1:3-4 lenne a kívánatos az EGÉSZSÉGES élethez, a fokozatos leépüléshez pedig az 1:30-40 arány vezet. Nem tud a szervezet rendes sejfalakat gyártani emiatt, s ez egy negatív faktor lesz a "civilizációs betegségek" felé vezető úton.
>>>Fehérjéből is változatosság kell és kivel a borsó vagy más vegan önmagában nem komplett, inkább a keverék ha már fehérjekiegészítés. De arra sincs szükseg fshérjedús táplálkozás mellett.<<<
Lehet többfélét természetesen (a borsót és kendert tartom a legjobbnak), viszont az állatiakat azért javasolt kerülni (tejsavó, kazein stb), mert a lakosság nagyrészéne ilyen-olyan fokú szivárgó bél szindrómában szenved, s a laktóz, immunglobulinok, egyebek a vérbe kerülnek, allergiás, autoimmun reakciókat válthatnak ki. A probléma egyik okozója a Glifozát gyomírtó maradványa és a Lizin szabad aminosavként, ami minden húskészítményben ott van, vagy amiben szója, szójalecitin van, de valahol már az ivóvízben is (glifozát). 10-ből 5-6 ember vizeletéből kimutatható. Békés megyében 10-ből 3 szarvas agancsa már nem fejlődik ki, mert ott a talajvízben a glifozát. Illetve az embernél beépül a kollagén rostok közé a Glicin aminosav helyére, így nem megfelelő izomszövet épül. Ez az egyik fő faktora a hirtelen szívhalálnak sportolók között meg a kevés só (NaCl) és sok Kálisó fogyasztása (felborul a Na-K-háztartás)...
>>Cukrot, fehér lisztet és margarint is lehet enni. Mértekkel. És egyik sem hátraltatja az egészséget vagy a hobbi sport célokat ha mértékkel fogyazstjuk.<<<
Mértékkel igen. Napi 10-12 gramm cukorra van a szervezet max felkészülve, de 200-300 gramm is bemegy, amivel a toxinokat termelő Gram-negatív bélbaktériumokat "takarmányozzuk" és a következménye ennek még a folyamatos gyulladás a szervezetben.
Ajánlott olvasnivaló:
Cukor Blues - William Dufty,
Prof. Dr. Bíró György: A fruktóz története (pdf)
Vagy lásd még a youtubon Prof. Dr. Boros László kutatásait a deutérium és a sejtekben lévő nanomotorok kapcsán (energiatermelés, citrátkör, ATP), miért célszerű kerülni, minimalizálni a (gyümölcs)cukrokban bővelkedő étrendet
>>Na de nem folytatom. A lényeg hogy elég sok hiba van abban amit leírtál. És százszor egészsegesebb zöldsegre gyümölcsre hüvelyesre költeni mint vitaminokra.<<<
Egészséges a zöldség, gyümölcs, hús ami garantáltan bio, az állatok nem ettek lizint a takarmánnyal, nem kaptak szóját a tápba... mert ezek ma engedélyezettek a bionál... zöldségeknél hogy azok ne legyenek nyomelemhiányosak, olyan talajéletet, huminsavakat kell biztosítani, különben csak kvázi zöldségnek néznek ki... ilyeneket nem lehet a Tescoban, Lidlben venni... szóval ha a mélyére ásunk, ez amit írsz az 1940-50-es évek előtt működött, ma már nem. Nézz meg egy korabeli videót 1956-ból mennyivel más pl a felvonuló egyetemisták haja. Ma már 30-asok őszülnek, a réz és egyéb nyomelemhiányok következtében. Rengeteg lehetne erről még írni.
NEM ELÉG a hosszútávon is egészséges, sportos élethez a normál táplálkozás. A csapda ott van hogy rögtön "nem halsz meg" attól sem, a szervezet sokszorosan be van a hülyeség ellen biztosítva, de meg lesz ennek az eredménye.
>>>Az egyetlen vitamin amire váltizatos táplálkozás mellett is szükség van, az a D<<<
Ez is részben igaz, mert nem vagyunk napon rendszeresen. Télen kb 10.000 NE, nyáron a fele javasolt emiatt. Azt viszont már kevesen tudják, hogy a kiegészítővel bevitt D3-vitamin (kolekarciferol) nem hasznosul közvetlenül, hanem biokémiailag 2 lépésben alakul aktív D-hormonná (1.25-dihidroxi-kolekalciferol), DE csak alakulna, mert a Glifozát gyomírtó amit fentebb említettem, elrontja a citokróm P450 emzimcsalád működését, amely a D3-vitamin átalakítását végzi, így csak minimális alakul át, a többi kuka.
Továbbá elsőként nyírja ki a glifozát a bélben azt a baktériumot ami a K2-vitamint képzi, így ez a kevés aktív D-hormon sem tudja a feladatát végezni, nem jut be a csontokba pl a Kalcium. Következmény: lerakódik az érfalakra, érelmeszesedés, csontritkulás... pedig fogyasztunk elég D3-at... VISZONT a vegyipar itt is közbeszólt amiről alig tudunk... s a glifozát a tesztoszteron termelődést is agyonüti a más széles körben globálisan használt gyomírtóval az Atrazinnal (> GMO-s kukorica > kukoricaszirup, glükózszirup > mindenbe ami édes, ott van, mert ez a legolcsóbb)
MEGOLDÁS: fulvosavak napi rendszeres fogyasztása amely "hatástalanítja", megköti ezeket a vérünkből, vagy az emésztés során... ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!