Elmenjek sürgősségire?
Napok óta nem tudok aludni ugyanis egy furcsa nyomást érzek a mellkasomba, rettenetesen kellemetlen,néha be is szúr/nyilal,csak altatóval tudok aludni, sajnos vannak rossz tapasztalataim a korházakkal, nem tudom bemerjek e menni a sürgösségire , félek hogy hülyének néznek és elküldenek
Orvosnál voltam hasonló panasszal ő adott beutalót kardiológiàra de sajnos csak 2 hónap múlvára kaptam időpontot
Pszichésen is van mellkasi nyomás, lehet hogy csak a stressztől van.
Első körben igyál 1-2 pohár vizet (stresszoldó), vegyél lassú-mély légzéseket (orron be, szájon ki) pár percig.
Ezt naponta gyakorolhatod.
Ha szűnik a panasz akkor valószínűleg tartós stressz okozza.
Időnként le kéne ereszteni a gőzt, ha feszült vagy akkor kimozogni magadból, ha pedig túl vagy pörögve akkor többet pihenni, relaxálni.
Okosan menedzselni az idődet, például a hülye sorozatok helyett el lehet menni futni vagy egy jó nagyot aludni, kinek mire van szüksége.
Figyeld a tested hogy mire van szüksége, a legbölcsebb tanácsadó!
Menj orvoshoz, nézesd meg, de NE A SÜRGŐSSÉGIRE! Herótjuk van az ottani orvosoknak, hogy más haldoklik, fullad, SÜRGŐS problémája van, te meg odamész a SÜRGŐSSÉGIRE, és úgy kezded a mondandód, hogy "pár napja". Ezután nem szabad csodálkozni, hogy várakoztatnak, aztán/vagy elküldenek... Szépen jelentkezz be és várd meg az időpontod.
Amúgy jobbulást, remélem megoldódik a problémád.
#4 Egyik barátom édesanyja is szépen bejelentkezett, több napja tartó hányinger, nehézlégzés, szédülés végett, kapott is időpontot, de hamarosan meghalt.
Akkor kérdem én, aki fizeti a TB-t, dolgozik, normális adófizető állampolgár, annak ne legyen ettől herótja, hogy nem tudja mi a baj, és heteket, hónapokat váratják?
Ha meg az orvosnak herótja van attól, hogy el kell látni egy beteget, vagyis legalábbis kideríteni, hogy mi a baja, akkor ne legyen orvos, mondjon fel, ilyen egyszerű! Vsz. nem tartottak pisztolyt a fejéhez, hogy elmenjen az orvosi egyetemre.
Presztízsből jelentkezhetett orvosira, vagy mert ez volt az elvárás, mondjuk orvos dinasztiába született.
Úgy gondolom hogy ez egy olyan szakma amit szeretetből és elhivatottságból érdemes végezni, még akkor is ha nincs megbecsülve.
De minden szakmának így kéne működnie, nem presztízskérdést vagy elvárást csinálni ebből!
"Akkor kérdem én, aki fizeti a TB-t, dolgozik, normális adófizető állampolgár, annak ne legyen ettől herótja, hogy nem tudja mi a baj, és heteket, hónapokat váratják?"
Ez egy jó kérdés 2024-ben!
"Ha meg az orvosnak herótja van attól, hogy el kell látni egy beteget, vagyis legalábbis kideríteni, hogy mi a baja, akkor ne legyen orvos, mondjon fel, ilyen egyszerű! Vsz. nem tartottak pisztolyt a fejéhez, hogy elmenjen az orvosi egyetemre."
Akkor NE legyen orvos, ott a pont!
Ha megnyomod a mellkasodat azon a ponton ahol fájni szokott akkor nem olyankor nem fáj?
Mennyi idős vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!