Miért ugyanannyiba kerül a férfi és a női WC használati díja?
10
nem tudom hogy hogy nem vetted le, hogy ferfi vagyok.
Én inkább azt a kérdést kérdezném, hogy miért kerül pénzbe a wc bárhol is. Sok ország tele van nyilvános wc-kel, amiket takarítanak, szépek/tiszták és egy petákba se kerülnek. Metró megállók, külön elhelyezett bódék az utcán stb stb és nem kerül pénzbe. Erre itt Mo-n nem elég, hogy nincs is ilyen wc, de mostanában már módi, hogy a plázákban is fizetős lett, pedig az egy alap szolgáltatás kellene, hogy legyen.
Azt megértem, hogyha mondjuk egy kávézó azt mondja, hogy csak a vásárlóknak van a wc, de egyébként???
11 mert akkor nem írnál ilyen ökörségeket, mint axiómát.
Egyelöre még vannak férfiak akik nem ülnek le a pisáláshoz, hanem pissoirt használják.
Ha ez kultúrálatlanságnak számítana, akkor nem szerelnék fel ilyennel a ffi. WC-ket európában.
"Erre itt Mo-n nem elég, hogy nincs is ilyen wc, de mostanában már módi, hogy a plázákban is fizetős lett, pedig az egy alap szolgáltatás kellene, hogy legyen."
"Azt megértem, hogyha mondjuk egy kávézó azt mondja, hogy csak a vásárlóknak van a wc, de egyébként???"
Ebben teljesen egyetértünk, de ez nem magyar specialitás. Németeknél az autópályaparkolókon (nem a benzinkutakra gondolok) kívül szinte mindenhol fizetös. A városunkban volt egy, ami ingyenes volt, szépen lezárták, hogy áttereljék az embereket egy közeli új építménybe, ahol fizetni kell.
Benzinkutakon meg kimondottan pofátlátlanság, hogy már a vásárlónak sem teljesen ingyenes.
Korábban bedobtál 50 centet, kaptál egy cetlit, és a kávéból levonták, vagy amit vettél.
Persze kapzsi kezeknek semmi sem elég, egy idö után 70 cent lett, amiböl 50-et jóváírnak.
Most nem tudom hol tartanak, mert kerülöm ez ilyen helyeket.
#14-es, 12-es vagyok. Teljesen egyetértek! Észak Európát nem ismerem, de nyugat+dél Európában, ahol jártam egyre jobban elterjedt, hogy fizetősek a wc-k, és sokszor mostmár nem is levásárolható, ahogy mondod. Nekem volt szerencsém eljutni Szöulba, ott minden metrómegállóban van ingyenes, tiszta wc. Az autópálya megállókban is 20+ wc van mindenhol (a buszos kirándulások miatt), szintén teljesen ingyen.
Ne mondja nekem senki, hogy nem lehetne a wc üzemeltetésének az árát lenyelni, biztos vagyok benne, hogy a boltok fizetnek annyit egy plázának, vagy az autósok fizetnek annyit egy tankoláskor, hogy abból kifussa az a napi pár ezer forint forint, amiből lehet egy wc-t üzemeltetni.
16 Elnézést, ha számodra ismeretlen szót mondtam:
"Az axióma különféle okok miatt nem megkérdőjelezhető, megállapított alaptény, alapigazság."
Te a véleményedet ilyen köbevésett tényként közölted.
7.
Én is mindig megtörlöm. Olyan nincs, hogy azt te kirázogatod úgy, hogy abból már ne jöjjön, akár percek múlva.
18 És a pissoirba dobod a papírt?
"Olyan nincs, hogy azt te kirázogatod úgy, hogy abból már ne jöjjön,"
Van egy mondás is róla. De van mosógépem és nem hordok napokig egy gatyát.
"akár percek múlva."
Akkor ideje felkeresnekd az urológusod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!