Miért van az, hogy egy nő ugyanabban a beosztásban, ugyanannyi munkaídőben dolgozik, de mégis sokkal kevesebbet keres, mint egy férfi?
kiegészítettem a kérdést: ha egy nő ugyanabban a beosztásban, ugyanannyi munkaidőben dolgozik,
ugyanolyan értékes munkát végez, ugyanolyan megbízhatóan
de mégis sokkal kevesebbet keres, mint egy férfi
AZ BOTRÁNY! SKANDALUM !
Ezekre a hülye általánosságokra csak ugyanolyan hülye általánosságokat lehet írni.
Fel kéne ébredni a kommunizmusból, meg nem azzal foglalkozni, hogy más mennyit keres, hanem azzal, hogy te annyit keressél, amennyivel elégedett vagy és közben nem döglesz bele a munkába se...
Ez a világon még mindenhol így van. A németeknél erre néha napján van tiltakozás is.
Ezt a tényt legjobban a nagy cégek statisztikái mutatják ki, mert ugye a kollégád fizetését nem látod és nem tudod.
Lehet,hogy a férfiak bátrabbak/lazábbak,és nagyobb összeget mondtak be az elején, még az interjúkor, vagy kialkudták, míg a nők szerényebb összeget mondtak.
Vagy pedig lehet, hogy pl lenézi a nőket van ahol a vezetőség (de nem feltétlenül) , vagy pedig arra gondolnak, hogy úgyis a férfi, a férj, az apa a családfenntartó, jó lesz a nőknek a kevesebb pénz is.
Amúgy én nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!