Milyen az egészséges széklet? Pl milyen az állaga? Vannak erre kritériumok?
Szia
Ez alkati kérdés. Kinek hogy.
Tiéd milyen?
A hasmenés nem egészséges, az biztos
Én úgy hallottam hogy amikor nem is elég kemény, nem is elég híg és úgy jön ki hogy szinte nem is kell használnod wc papírt.
Gyakorlatilag ez nem tudom mennyire kivitelezhető, azért elég sok minden eszik-iszik az ember.
Élénk barna, barna a normális szín, de taplalkozastol fuggoen a sargasbarna is lehet normális. Pl nekem glutenmentes taplalkozas miatt sosem klasszikus barna, de én vegigjartam mindne kivizsgalast,mert ezt a megallapitast megelőzött rendegeteg rektális és belet érintő betegségem(ami székletváltozással járt)
Friss vér oka több lehet,pl hajszalertagulat,aranyér,fissura, tályog, vegbelgyulladás.
Fekete alvadt vérre utal ( emesztoszervbol ered,mire "kijut" megalvad es fekete lesz) egyertelmű, mert színe mellett szurokszerü allagu,mint a kenőcs. (Itt tumorra kell mar gyanakodni)
Optimalis esetben formázott. (Némely daganat tipusnál ceruzavékonyságú)
Napi 3-4től - heti 1 rendszerességgel normalisnak tekinthető a gyakorisag
Ha zöld,élénksárga, fertozes / betegseg all a hatterben,pl epe,májproblémák
Sorolhatnám...
Nem veletlen,innen is latszik, testünk belső doktora széklet formájában jelez,mivel immunrendszerünk bázisa az emésztòszerv. Ha ott bibi van, az előbb-utóbb látni fogod a végterméken
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!