Szklerózis multiplex?
Figyelt kérdés
Péntek este mrllkasi szorító érzésem volt, nagyon stresszes időszakom volt. Azóta szombaton elkezdett változó intenzitással zsibbadni a bal karom, vasárnap óta a bal lábam, ma meg a jobb karomban és lábambsn is érzek bizsergést. Stresszkor rosszabb, rosszul is alszom,rettegek az SM től. Kaptam beutalót koponya MR re, neurológus a stresszt, szorongást mondta valószínűbbnek. 3 éves gerinc MR negatív volt teljesen, hátfájás miatt csinálták.jún. 4. 19:27
11/24 anonim válasza:
Nem, nem egyoldalú az SM. Van akinek pl. úgy jelentkeznek az első tünetek, hogy mindkét talpánál furcsa érzés jelentkezik, mindkét lába zsiborog, vagy mindkét szemével látászavara van. Shub-oknál pedig ezek a tünetek jelentkeznek és minden újabb shub-nál egyre több helyen jelennek meg.
12/24 anonim válasza:
De egy - két nap szokott eltelni két shub között, amúgy meg a mellkasi szorító érzés tipikusan szorongásos tünet. Ilyen SM tünetről soha nem hallottam.
13/24 anonim válasza:
Egy-két nap? Egy-két év, vagy hónapok. A mellkasi szorító érzés valóban nem SM tünet, az pánikroham lehet, de volt már olyan ember, akinek nem egyféle betegsége volt. Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy a kérdezőnek SM-je van, csak at, hogy 3 év után ne árt megismételni az MR-t.
14/24 anonim válasza:
Nekem 15 év alatt csak bizsergésem volt, és minimális zsibbadás. Ha jól tudom, akkor a gerincvelői érintettségnél inkább bénulásos tünetek vannak. L'hermitte Jel van-e? De szerintem ne agyalgass, kezeltesd, kezeld a pszichédet kedves kérdező.
15/24 A kérdező kommentje:
Nem, nincsen. Most lett meg az MR, 3 4 nap a kiértékelés. Asszisztens azt mondta, SM t ők nem tudnak diagnosztizálni, az a doki dolga, ők nagy gáznál tudnak szólni, az nincs.
jún. 5. 09:58
16/24 A kérdező kommentje:
Ma már ilyen szurkáló érzésejet érzek testszerte. :( Stressztől egyértelműen rosszabb, csak most már folyamat abban vagyok. Reggel amikor felkeltem, nem éreztem semmit, eszembe jutott és újrakezdodozt.
jún. 5. 10:18
17/24 anonim válasza:
Szapora légzés is okozhatta a zsibbadást, nálam ez volt a helyzet. Fulladtam és bepánikoltam és a pániktól gyorsabban , kapkodva szedtem a levegőt és elzsibbadt a 2 karom, de nem egyforma mértékben, az egyik jobban. Mentőt hívott a család, és ők mondták, hogy ez a szapora légzés okozza a zsibbadást, nyugodjak meg. Szóval ilyen is van.
18/24 anonim válasza:
Ha van demyleinizációs góc az agyállomágyban, akkor könnyen lehet, hogy SM. Azt hiszem a biztos diagnózishoz hét darab kell. Az asszisztens semmit nem tud diagnosztizálni. Majd a főnöke, a radiológus átnézi a felvételeket és ráírja a betegség kódját, amit vêleményez. Nyílván a neurológus is az MR lelet alapján tud csak diagnosztizálni. Még az képzelhető, hogy elküld, hogy szúrjon valaki hátba, hogy vegyenek egy kis agyvízet tőled.
19/24 A kérdező kommentje:
Ha a koponya MR negatív is, jól gondolom, uogy indokolt elmenni gerinc MR re ia, ugyr? :(
jún. 6. 05:25
20/24 A kérdező kommentje:
Nagyon félek, mert ez a terjedős zsibbadás érzés, ami folyamat fennáll, ahogy olvastam, elég tipikus tünet, illetve ezek a random tűszúrás érzések is. Rettegek, aludni sem bírok. Eddig azt hittem, a koponya mr megnyugtat, de most már azon izgulok, nehogy gerincen legyrm csak góc.
jún. 6. 06:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!