Lehetséges hogy valaki szklerózis multiplexben szenved, edz, es no az ereje?
Igen lehetséges. Az izomerőt tudja növelni, ha edz. Igen, lassíthatja a rosszabodást és a beteg közérzetén is javít. Mindenesetre ésszel kell edzeni. Amikor elfárad, meg kell állni pihenni.
Én is SM-es vagyok, így van tapasztalatom sajnos.
Nem.
Az SM egyik jellegzetes tünete,hogy a súlyosbodó szakaszok (roham) utan olyan szakasz következik, amikor a tünetek javulnak vagy eltűnnek a következő visszaesesig.
Súlyosabb esetekben a tunetek tartossá válnak, es csak remisszió alatt enyhülnek.
Na, ez a relapszáló-remisszáló tünet az, amibe konkrétan bele lehet bolondulni. Úgy igazán.
Lehet edzeni, amikor jól vagy. Kell is, a meglévő mozgástartományt meg kell őrizni valahogy. De nem fáradhatsz el, ezt te is tudod. Nem melegedhetsz ki, mert sz is hozhatja a subot
És ami a legfontosabb:nem gyógyulsz meg.
Tudom, hogy ez így nagyon kemény.
De sok SM-es kliensem volt már.
Egy idő után elkezdik mondogatni, hogy elmúlik, megjavulok, múló állapot, stb...
És mennek le a lejtőn. Az a baj, hogy elvész a realitás érzése.
Egy konduktor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!