Valami tipp a 3200 méteres futáshoz? (Katonai alkalmassági)
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok tippeket mondani, hogy sikerüljön a 3200 méteres futás? Itt gondolok arra, hogy lélegzetvétel, helyes testtartás stb...
Áprilisban voltam, sajnos 2 percen ment el (19 perc alatt kellene teljesíteni)
Tudom, hogy sokaknak ez könnyű, viszont mivel nem vagyok tapasztalt futó, ezért ezen szeretnék javítani.
Gyakorlás!
Menj fuss 1 km-t. Aztan 1et de a kozepso 200 m-t nyomd meg.
Aztan 1.5 kmt. Stb stb
Szepen felepitett edzestervvel aprilistol mostanaig meg lehet csinalni
Fuss mindig ugyanott, hetente 4-5x, legalább 5 km-es távot. Amikor ezt 30 perc alatt lefutod, akkor lesz egy olyan alap állóképességed, amivel el tudsz kezdeni gyorsulni.
Tele van a net gyorsító edzéstervekkel, a lényege az, hogy legyen benne sok-sok rövid gyorsabb szakasz.
A 19 perces 3200 méter amúgy kényelmes kocogótempó (már annak, aki rendszeresen jár futni, kb 6 perces 1000 méternek felel meg). Erre nagyon rágyorsulni sem kell.
Amikor pedig már az 5-eket simán futod, akkor átállhatsz egy lényegesen tempósabb 3200 méterre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!