Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » C reaktív protein 17.55 Kreat...

C reaktív protein 17.55 Kreatinin egfr 75 Pulzusom mindig magas 95-100 ??

Figyelt kérdés
ápr. 2. 13:16
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Most nem azért de most néztem utána nőknél 44-97 között jó akkor az enyém miért is nem jó 75?? Nem értem
ápr. 2. 20:05
 12/24 A kérdező kommentje:

Most néztek elnézést a vérképemben az van 60 felett normális de nekem 75 vagyis túlműködik vagy alul?

Melyik a rosszabb melyik a jobb

Mit lehet tenni?

ápr. 2. 20:09
 13/24 anonim ***** válasza:

Rosszul nézted, plusz a laborod rosszul adja meg. Már kb 2014 óta azt az eGFR-t kell kiadni a leleten, aminek a normáltartománya >90.

Ha még mindig a 60-ast használja a laborod, 60 felett nem adhatna meg pontos értéket! Az kellene legyen a leleteden, hogy a te értéked >60. És akkor nem is lenne kérdés, hiszen a normális is >60.

Csakhogy pont azért változtattak és tértek át a 90-esre, mert a régi 60 felett már nem volt eléggé megbízható. Mivel a vesefunkció már a 60-90-es eGFR tartományban is csökkentnek számít, bár még csak enyhén.

ápr. 2. 20:30
 14/24 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen mid 75? A kreatinin vagy az eGFR? Mert egyáltalán nem mindegy!
ápr. 2. 20:33
 15/24 A kérdező kommentje:

Kretinin 76

egfr mellett 75 és csillag van mellette

De mivel vérvétel éhgyomorra van előtte éjszaka nem iszik az ember,én mondjuk ittam vizet kötvetlen vérvétel elôtt!

Vagyis a csökkent veseműködésre ez is adhat okot!

Ez nem lehet hogy bejátszik?

A dokinőm kiért nem mondott rá semmit rohadjon meg

41 éves vagyok nagyon nem mindegy mi a frász a bajom

ápr. 2. 20:44
 16/24 A kérdező kommentje:
Ja olvastam ez is hozzá tartozik karbamid érték 6.3
ápr. 2. 21:14
 17/24 anonim ***** válasza:

Oké, enyhén csökkent veseműködés. Vagy ideiglenesen, mert mondjuk beteg voltál (influenzás, ahogy írtad), vagy mindig ilyen, akkor pedig az a cél, hogy ne romoljon, mert ez így még bőven elegendő a normális élethez.

Igyál eleget, na és persze folyamatosan, egész nap, mert hiába iszol meg egy liter vizet egyszerre, mikor hazaértél, ha egész nap alig ittál valamit.

És fogyj le, mert a túlsúly egy csomó problémát okozhat, hosszú távon vesekárosodást is.

A vérvételnél pedig pont jól csináltad, az ember alszik éjjel, nem iszik, vérvétel előtt pedig ittál vizet, ez így van jól.

ápr. 2. 21:48
 18/24 A kérdező kommentje:

Rendben köszi kedves utolsó,igen ez a baj hogy nem egész nap iszom hanem van hogy melóban iszom aztán több óráig nem

De most néztem a2021 leletemen meg 108 volt a kratinin és akkor is pont leszarta a doktornő hát nem tudom mi van

ápr. 2. 21:52
 19/24 A kérdező kommentje:

De gondolom ha vesebeteg lennék a vizelettel is lenne probléma hugysav stb !

Nem csak ez az érték

ápr. 2. 22:11
 20/24 anonim ***** válasza:
Az EGFR miatt én nem agonizálnék. Nekem 7 hónap alatt 71-ről csak úgy magától felment 90 fölé. Szerintem az elmúlt 10 évben a 80 sem érte el, valamikor meg 66 is volt.
ápr. 2. 22:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!