C reaktív protein 17.55 Kreatinin egfr 75 Pulzusom mindig magas 95-100 ??
Most néztek elnézést a vérképemben az van 60 felett normális de nekem 75 vagyis túlműködik vagy alul?
Melyik a rosszabb melyik a jobb
Mit lehet tenni?
Rosszul nézted, plusz a laborod rosszul adja meg. Már kb 2014 óta azt az eGFR-t kell kiadni a leleten, aminek a normáltartománya >90.
Ha még mindig a 60-ast használja a laborod, 60 felett nem adhatna meg pontos értéket! Az kellene legyen a leleteden, hogy a te értéked >60. És akkor nem is lenne kérdés, hiszen a normális is >60.
Csakhogy pont azért változtattak és tértek át a 90-esre, mert a régi 60 felett már nem volt eléggé megbízható. Mivel a vesefunkció már a 60-90-es eGFR tartományban is csökkentnek számít, bár még csak enyhén.
Kretinin 76
egfr mellett 75 és csillag van mellette
De mivel vérvétel éhgyomorra van előtte éjszaka nem iszik az ember,én mondjuk ittam vizet kötvetlen vérvétel elôtt!
Vagyis a csökkent veseműködésre ez is adhat okot!
Ez nem lehet hogy bejátszik?
A dokinőm kiért nem mondott rá semmit rohadjon meg
41 éves vagyok nagyon nem mindegy mi a frász a bajom
Oké, enyhén csökkent veseműködés. Vagy ideiglenesen, mert mondjuk beteg voltál (influenzás, ahogy írtad), vagy mindig ilyen, akkor pedig az a cél, hogy ne romoljon, mert ez így még bőven elegendő a normális élethez.
Igyál eleget, na és persze folyamatosan, egész nap, mert hiába iszol meg egy liter vizet egyszerre, mikor hazaértél, ha egész nap alig ittál valamit.
És fogyj le, mert a túlsúly egy csomó problémát okozhat, hosszú távon vesekárosodást is.
A vérvételnél pedig pont jól csináltad, az ember alszik éjjel, nem iszik, vérvétel előtt pedig ittál vizet, ez így van jól.
Rendben köszi kedves utolsó,igen ez a baj hogy nem egész nap iszom hanem van hogy melóban iszom aztán több óráig nem
De most néztem a2021 leletemen meg 108 volt a kratinin és akkor is pont leszarta a doktornő hát nem tudom mi van
De gondolom ha vesebeteg lennék a vizelettel is lenne probléma hugysav stb !
Nem csak ez az érték
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!