Sokáig tart megszokni magunknak beadni egy injekciót? Tapasztalatok?
Én elég könnyen megszoktam. Szerintem hasba adni a legkönnyebb, utána combba. Fenekembe soha nem adtam.
A tű soha nem tört el nekem, pedig már >20 éve injekciózom magam, cukorbeteg vagyok.
Szubkután? Azt bőr alá, zsírszövetbe kell. Ha csak rövid távon, pl. műtét után vérhigító, akkor has két oldalán váltogatva, ha hosszabb ideig, akkor előbb-utóbb be kell vetni a többi "husis" részt is (comb húsos része, ahol biztos nem izomba megy, "szerelemfogantyú", oldalt a comb-fenék találkozása stb.). Felsőkarba, fenékbe te magadnak nem tudod beadni, mert nem érsz el odáig, hogy összecsippantsd a bőrt. Ha cukorbetegség, akkor a legmodernebb automata "tollakkal" egyszerűbb, rövidebb, vékonyabb a tű, nem kell a másik kézzel szerencsétlenkedni, és bizonyos típusokat már ruhán keresztül is lehet használni (unokatesóm 1-es típusú cukros, 20+ éve szúrja magát).
Izomba adható injekciót nemigen szoktak otthon beadni, azt a háziorvos vagy szakorvos, de leginkább az asszisztense adja be. Ha mégis kell vmi miatt hosszabb távon, akkor azt azért be szokták tanítani, mert nem olyan egyszerű mint a szubkután.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!