Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért pisilek ilyen sokat?...

Miért pisilek ilyen sokat? Egyáltalán ez soknak számít? 24/N

Figyelt kérdés

Este, lefekvés előtt mindenképp mennem kell pisilni, mert különben nem tudok elaludni, mert érzem, hogy pisilni kell. Minden éjszaka mikor felkelek, szintén szaladok a wc-re. Aztán reggel ahogy kikelek az ágyból, ismét sietek a mosdóba. Olyan 6-kor kelek, és 8-ra megyek dolgozni. Ahogy beérek a munkába, megint érzem, hogy nem tudok elkezdeni dolgozni, ha nem pisiltem. 9-9:30-kor szoktunk kávézni, de előtte el kell mennem pisilni, különben nem tudok megkávézni. Ebéd előtt szintén kell, délutáni (14:00) kávé előtt úgyszintén. Mielőtt haza megyek (16:30), muszáj elmennem a wc-re. Aztán haza érek, és mielőtt leülnék enni, vagy csinálnám a dolgomat, mosdóba kell mennem. Aztán eljött az este. Ha pisilek lefekvés előtt, de utána még pl beszélgetek valakivel, vagy videót nézek, olvasok stb, utána megint ki kell mennem, mert nem tudok elaludni, hiszen amint leteszem a fejem, és betakarózok, érzem, hogy pisilni kell. Ez normális?

Egyébként napi olyan fél litert iszok, vagy kicsit többet. Próbáltam már többet is inni, de az még rosszabb volt. Fél óránként jártam pisilni.

2024. márc. 3. 00:11
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Ez, amit felsoroltam, mind így van, de nem csak ennyiszer pisilek. Többször is. Ha megszámolnám, simán lenne 10-en valamennyi. Inni csak vizet iszok. A tejre allergiás vagyok, a növényi italoktóp meg megy a hasam. Teától beteg vagyok (mindegyiktől) :/ volt már 2x is vesekövem. Próbálom fontosnak tartani az ivást, de mindig megfeledkezek róla :/
2024. márc. 3. 20:27
 12/18 anonim ***** válasza:

Hasonló problémával mentem urológiára.

Kaptam különféle gyógyszert, némelyik ideiglenesen segített.

Aztán a háziorvosom kikérdezett a folyadék-fogyasztásról.

Fél liter -kevés. Igyak legalább másfél litert.

Eszembe jutott, hogy az Újpesti Kórház urológián mindenütt kamilla illatot lehetett érezni, a folyosón kancsókban kint volt a tea és tiszta poharak.

Ezért próbáltam ki a kamillát -előtte próbáltam vesetisztító teákat, nem használt.

A kamilla igen.

Néha azóta is kamilla-kúrára fogom magam.

Reggel készíts előre másfél liter kamillát és látod, hogy annak estére el kell fogynia.

2024. márc. 3. 20:46
 13/18 A kérdező kommentje:
Allergiás vagyok a kamillára :/
2024. márc. 3. 22:25
 14/18 anonim ***** válasza:

12.

Ja, nyilván, ha még többet iszik, akkor az a folyadék majd elpárolog a fülén keresztül és nem még többet kell wc-re járnia.

2024. márc. 3. 22:27
 15/18 A kérdező kommentje:
Próbáltam vagy egy hétig, hogy minden nap megittam másfél litert, de még rosszabb volt. Fél óránként mentem a mosdóba
2024. márc. 3. 22:44
 16/18 anonim ***** válasza:
Az ilyen eseményvezérelt pisilés gyakran pszichés. A megszokás rabjává válik az ember.
2024. márc. 4. 07:45
 17/18 anonim ***** válasza:
Én pali vagyok, de éjszaka/hajnalban én is párszor vizelek, de én flakonba szoktam olyankor. Nem akarom elviccelni, de ha 1 pár lennénk, egész jól összeillenénk. Vödörbe vizelhetnénk közösen éjszaka :D
2024. jún. 2. 00:18
 18/18 A kérdező kommentje:
De dili vagy :D
2024. jún. 2. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!