Gyógyszer hatására sem csökkenő vérnyomás? 18F
Előfordulhat, hogy már jó lenne a vérnyomásod, csak mivel tudatalatt is ezen kattogsz és stresszelsz, ezért mindig magas értéket mérsz.
Nekem is volt ilyen időszakom, mikor reggel 105-ös pulzust mértem, na akkor egész nap méregettem és magas volt, de persze ezen idegeskedtem, hogy most miért magas, nem használ a gyógyszer, stb.
A kardiológus alapjában véve nem árt, de gyanítom hogy csak stressz áll mögötte. Manapság a gyógyszerek elég hatékonyak, nyilván előfordulhat hogy valakinek 1 nem válik be, de nagyon-nagyon ritka, hogy valakinek gyógyszer ellenére is állandó magas vérnyomása van.
Annak alapján, amit írtál, a második gyógyszer jó volt, csak esetleg kevés a hatása. Ilyenkor azt nem kicserélni kell, hanem vagy adagot emelni, vagy hozzátenni egy másik gyógyszert.
A kardiológusok kezelni tudják a vérnyomást, de nem igazán az ő szakterületük annak a kitalálása, hogy egy fiatalnak miért van ilyen magas vérnyomása: endokrinológus, nefrológus jobb lehet ebben a kérdésben. Ha apukád fiatalon halt meg szívbetegségben, akkor célszerű lenne megnézni a koleszterinszintedet is.
Egyéni tapasztalat: a gyógyszer, amit kaptam kb. 3 hónapig 130 alá nem vitte le a vérnyomásom. Ekkor felírt a háziorvos még egy fajtát. (először covercard 5/5-öt szedtem, még pluszba felírt covarexet)
Ettől brutálisan szédültem, úgyhogy elhagytam. Végül random beállt a vérnyomásom az első gyógyszertől is, 115-125 közé.
Szóval lehet csak tovább kéne használni a gyógyszered.
26F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!