Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől lehet ennyire székrekedé...

Mitől lehet ennyire székrekedésem?

Figyelt kérdés
Oké, mindig is küzdöttem székrekedéssel, 42 éves vagyok, és emlékszem tizenévesen is már aloe verát ittam és hasonlók, mert sosem volt jó. De már kezd elegem lenni. Lényeg, hogy pár hónapja abbahagytam az altató szedését, amit 6 évig szedtem, nagyjából azóta rosszabbodott ez a dolog, bár lehet hogy semmi köze nem tudom. Aludni azóta se tudok csak 3-4 órát, így pár naponta továbbra is szedem az altatót, eddig naponta szedtem. Szóval amiket teszek: próbálok sok zöldséget gyümölcsöt enni, van hogy ez csak napi 1 banán, de valamennyit próbálok mindig. Zöldséget is. Szoktam szedni ilyen rost komplex port is néha, hogy rásegítsek a rost bevitelre. Ezt kb 2 hetente egyszer. Iszok aszaltszilvalét, 1 hónapja. Ettől az első 2 hétben minden nap volt székletem, a következő 2 hétben 2 naponta, most pedig már 3 napja semmi. Szoktam enni heti 2-3x kefirben elkevert őrölt lenmagot, 1-2 evőkanállal. Ezek mellett aránylag normális a többi étkezésem is, reggelire vagy gyümölcs vagy valami péksüti, délben főtt étel, délután is eszek még valamit, közte néha csoki, szerintem aránylag ok. Heti 2-3x mozgok, vagy jóga, vagy ellipszis tréner, múltkor úszni voltam. És egyre rosszabb az emésztésem.. komolyan nem értem, mi lehet a baj..?
2024. febr. 20. 18:17
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
71%

Nem kell "reggel próbálkozni".

Amikor jön az inger elmész. Nettó bromság leülni és reggel azon stresszelni, tudsz-e szrni vagy sem.

Miért kellene reggelente? Normális ember nem állítja be magát pszichésen, hanem éli az életét és amikor ingere van, akkor megy nagywc-re.

Apám is pszichésen reggeli kakás - remek, akkor van probléma, amikor reggel dolga van... és ott szenved, mert "még nem tudtam elmenni wc-re".

Az ember nem kényszeresen reggel kell nagywc-zen, főleg, mivel nem midnen nap ugyanazokat eszi.

2024. febr. 22. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!