Jo ötlet így szedni a béta blokkolot?
Túl adagoltak a pm gyogyszerem es egy alkalommal felment a pulzusom 206-ig,szivritmus zavarom lett.
Elektromos terápiát kellett alkalmazniuk, mert gyogyszerrel nem tudtak levinni.
Béta blokkolot (bisoprolol ratiopharmot 5mg reggel) írtak fel. Na most nekem ez előtt az eset előtt mindig 110/70 - 85-os nyugalmi pulzussal volt kB a vernyomasom.
Mióta beszedtem ezt a bisoprololt, ma pl már úgy csináltam, hogy csak reggel es csak a tabletta felét, lement 88/61 71-es pulzusig is. Ez nem gond szerintetek? Egyáltalán indokolt ezt szedni ha csak a túl adagolás miatt működik túl jelenleg a szívem is? Előtte alulmukodo voltam.
Egy másik kórházban azt mondták elég ha akkor veszem be a bisoprololt ha érzem, hogy nagyon pörög a szivem. Na es ebből nem lenne baj? Hogy csak alkalom adtan szedegetem?
Orvost kellene kérdezni de én úgy tudom nem szedheted a bisoprololt össze vissza azt vagy szeded vagy nem
Jó, hogy nem kaptál szívrohamot 200 fölöti pulzussal az 5mg az nem sok átlagos adag
Nekem is egy időben igen magas volt a pulzusom aztán felmentnem napi 7,5mg-ra is de utána éreztem, hogy nem kell és szépen raktam lefelé 5-re majd 2,5re majd elhagytam
Néha ha nagyon beindul akkor bedobok egyet de mondta az orvos, hogy így ne szedjem
a 110/70 az egy telejsen jó vérnyomás és pulzus csak kérdés blokkoló nélkül mennyi lenne
Nézd te érzed beszélj háziorvossal vagy kardiológiával
Ilyen esetekre általában eseti gyógyszert szoktak az orvosok felírni amit akkor kell bevenni ha felmegy a pulzus.
De orvos nem vagyok persze, viszont ez nem maradhat így. Muszáj, hogy legyen egy határozott kardiológiai vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!