Alvászavar, inszomnia -> Akiknek ezek vagy hasonló problémájuk volt, van! Mit találtatok megoldásnak, akár részben? Bármit, ami javulást eredményezett rövid vagy hosszú távon? Minden részlet érdekel!
Nekem a máktea segített.
Több mint egy évtizede alvászavarral küzdök.
Mindent kipróbáltam már amit el lehet képzelni.
#13. Hát én ezer éve nem ettem mákos tésztát vagy tekercset, de azért attól nem kábultam el. Szerintem te is inkább a szénhidráttól...
11-es hsz tudja az adagolást. Meg tudod írni? Lehet, hogy másoknak is jól jönne. Köszi!
A mákteát simán mákból is lehet csinálni, 1 evőkanál mákot leforrázni 2 dl vízzel és hagyni állni míg lehűl. A mákot ami megmaradt meg szoktam enni egy kis cukorral.
A mákteát meg lehet inni.
Nagyon is ide tartozik:
A mákban ópium származék van.
A háború idején pálinkás kenyeret vagy mákteát adtak a csecsemőknek hogy ne sírjanak, miközben bujkáltak az ellenség elől.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..
Jól mondja a 18-as, le kell forrázni 1 evőkanál (3 teáskanál) mákot, ázni hagyni, leszűrni és ízlés szerint cukrozni. De csinálhatsz máktejet is, a vizet és a mákot összeturmixolod, hagyod egy kicsit állni és leszűröd (finomszűrő vagy textil).
A zöld gubót ha ültetvényes formában megkarcolod, akkor fehér tejszerű folyadék jön ki belőle, ami már kemény drognak számít. Ha ez megszárad a gubóval együtt, akkor feketés-barnás színű lesz. Ez már tömény ópium és nagyon veszélyes, roncsolja a belső szerveket, függőséget okoz. Ha pár szemcséből teát főzöl vagy elszívod pipában, véged van, kiüt teljesen. A gubó tartalmazza ezt az anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!