Mennyire norális a 160/80 vérnyomás emelkedés vizsgaidőszak alatt? (18 éves)
Figyelt kérdés
Normál állapotban 115/60 és 125/65 között mozog, viszont izgalom hatására túl gyorsan megugrik...2023. okt. 24. 11:44
2/7 A kérdező kommentje:
Van olyan vérnyomáscsökkentő ami csak a stressz helyzetben segít az adrenalint alacsonyabban tartani, valami ilyen elven működik??
2023. okt. 24. 12:13
3/7 anonim válasza:
Ekkora emelkedés normális stressz, izgalom hatására, kérdés, hogy mennyi ideig áll fenn.
4/7 A kérdező kommentje:
kb. 15 percen belül rendeződik, a fiamról van szó aki most akar orvosira járni, jó eszű, nagyon lelekiismeretes és kicsit túl aggódó. Én azt hiszem ezek állhanak a háttérben.
2023. okt. 24. 12:17
5/7 anonim válasza:
Ha ez nem állandó, csak egy-egy kiugró érték stressz hatására, akkor nem biztos, hogy gond van. Azért érdemes lenne megfigyelni 24 órán keresztül. És persze nem ártana elsajátítania pár stresszkezelő, stresszoldó technikát.
6/7 anonim válasza:
#2: van, béta-blokkolók
csökkentik a teljesítményszorongást és az arra adott fiziológiai választ is
majd az egyetemen úgyis tanul róluk és majd választ magának egyet
7/7 A kérdező kommentje:
Én is a béta-blokkolóra gondoltam opcióként de az elvileg a pulzust is leviszi, alapjáraton pedig normál 60-65 a pulzusszáma. Szóval irány a doki, remélem meg tudják oldani.
2023. okt. 24. 15:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!