Rizikós e babát várni amikor vizsgaidőszak van?
Sziasztok.
Férjemmel szeretnénk kis babát. Nekem szeptember végén lesz az utolsó vizsgám és ugy szeretnénk hogy addigra már kb. 6-7 hónapos terhes legyek. Lenne e baja a picinek a vizsgák miatti stressz helyzet miatt, azon kívü hogy beindulhat a szülés?
Én csak azt tudom elmondani, ami nekem bevált, de nem biztos, hogy másnak ez jó.
Sajnos én nem tudok olyan vázlatból tanulni, ami nincs részletezve és szinte csak a kulcsszavak vannak benne. Nekem kell hozzá a "körítés", ami mögötte van, és ebből emelem ki azt a pár kulcsszót/fontos gondolatot, ami a témában a legfontosabb. Pl. most így készülök a szóbeli érettségire is. Minden témát fejezetekre lebontott, összefüggő szövegként megírok, és kiemelem a súlyozottabb részeket, fogalmakat, neveket, évszámokat stb. Így ezek a kiemelt részek adják meg a téma vázlatát, úgymond. A fejezetcímek és ezek alapján könnyebben fel lehet eleveníteni, hogy egy adott témával kapcsolatban mi az, ami köré épül a feleleted, így biztos, hogy azokat nem fogod kihagyni. A "rizsa" részből nem baj, ha kimarad valami, de nekem kell a téma megértéséhez. Én évek óta így tanulok magyarból, és főleg töriből (mert a tanár semmi lényegeset nem mond el), remélem, hogy egyetemen is be fog válni ez a módszer, én másképp nem igazán tudok tanulni, de kinek mi, ez az én módszerem. :)
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek!
Az utolsónak üzenem , hogy én is így tanulok! :) Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!