Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan legyen több energiám?

Hogyan legyen több energiám?

Figyelt kérdés
Sziasztok 20 éves lány vagyok, és kb sosincsen energiám mindig álmos vagyok nem eszek nehéz ételeket sem, mozgok segítkezek is otthon de nem bírok fent lenni sosem álmosságot érzek egyfolytában és szedülök is sokszor. Nem tudom, hogy mit tegyek energiaszint növelés érdekében, iszok kávét nem segít (feketén iszom), zöld tea sem a fekete tea sem segített, van valami gyógyszer energia növelésre? Supradynt már próbáltam de nem lett több energiám valami tanács?

2023. szept. 23. 14:15
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem próbálj ezekre odafigyelni és ez segíthet:

Kiegyensúlyozott étrend: Próbálj változatosan étkezni, és ügyelj arra, hogy elegendő zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonákat és magas fehérjetartalmú ételeket fogyassz.

Elegendő alvás: Fontos, hogy megfelelő mennyiségű alvást kapj. Próbálj betartani egy rendszeres alvási rendet.

Személyes stresszkezelés: A stressz csökkentése, például relaxációs gyakorlatok, meditáció vagy jógázás segíthet az energiaszinted fenntartásában.

Testmozgás: Bár lehet, hogy kevés energiával indulsz, rendszeres testmozgás segíthet az energia szinted növelésében hosszú távon. Kezdd lassan, például séta vagy könnyű edzésekkel, majd fokozatosan növeld az aktivitást.

Folyadékbevitel: Győződj meg arról, hogy elegendő vizet iszol egész nap.

2023. szept. 23. 14:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Úgy kezdődik, hogy a háziorvostól kérsz egy nagylabort, hátha valami bajod van. További szempont, hogy eleget alszol-e. A vérnyomásodat is célszerű mérni a tájékozottság kedvéért. Zöldség-gyümölcs, víz elég?
2023. szept. 23. 14:36
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen hétfőn megyek orvoshoz, vizet nagyon sokan iszok napi 4-5 litert szoktam. Megyek vérvételre eleget is alszok napi 8 órát nem tudom mi a baj lehet.
2023. szept. 23. 15:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor gyanús a cukorbetegség. A szervezeted nem tudja hasznosítani a cukrot, azért nincs energiád. Nemcsak éhgyomri cukrot kell nézni, mert az nem mindig mutatja, hanem terheléseset. Ezt a 4-5 liter vizet is mondd az orvosnak, tipikus diabétesztünet. A családban nincs? És vizeletcukrot is kell nézni.
2023. szept. 23. 17:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Mama cukorbeteg (apai ág) sok betegség van apa ágán de cukros dolgokat nem igazán szoktam enni vagy bevinni a testembe tegnap próbáltam, hogy eszek egy-két kanál cukrot hátha jobban leszek tőle nem igazán éreztem semmit, csak 10 percig éreztem magam jobban utána vissza zuhanás vagy valami hasonló volt hétfőn fix megyek orvoshoz anyával.
2023. szept. 23. 18:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Az 1. típusú cukorbetegség nem a túlzott cukorfogyasztástól keletkezik. Majd írd meg a vizsgálat eredményét, ragaszkodj a teljes laborhoz. Nem fogysz?
2023. szept. 23. 19:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen anyával teljes labort szeretnénk, anya is azt akarja. Is-is mikor hogyan, mert van amikor meg ragad a súlyom utána hirtelen le és anya kérdezi: hogy csinálom én ezt? Mondom rá hogy nem tudom ( anyukám fogyókúrázik) pl: 12-napig megragad egy súly utána megy le, fel le fel le általában 2-1 kgról van szó ilyenkor.
2023. szept. 23. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!