Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » MÉRYkék vércukorszint mérő...

MÉRYkék vércukorszint mérő ennyire megbízhatatlan lenne?

Figyelt kérdés

Laborvizsgálat előtt, itthon néztem, és akkor pontosan 5-öt mutatott, viszont most néztem a vizsgálat eredményét, ami meg pont 6. Természetesen nem ettem és ittam előtte semmit, és kb 1 óra ha eltelt a mérésem és a vérvétel közt.

Megfordult az is a fejemben, hogy ha vérből ennyire eltérő értéket mértem, akkor mit várnak eggyesek a vércukormérős okosóráktól?

#MÉRYkék
2023. szept. 18. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Soknak tűnik ez az eltérés, bár lehet valamennyi ennyi idő elteltével. A mérés módjára figyelj nagyon, ha helytelenül mérsz, az is okozhat valamennyi eltérést. Sajnos a készüléket nem ismerem, saját tapasztalatom nincs vele.

Az okosórákról: ami jelenleg a piacon van, nem szabad megvenni. Megbízhatatlanok, még nem láttam pontosan működőt. Nagyon vártam az idei bejelentést az Apple iWatch-ról még úgy is, hogy nem az én pénztárcámra szabták, de abba idén se került be ez a technológia. Nem szeretem a termékeiket, de erre beruháztam volna. Jelenleg azonban egyszerűen nem elég kiforrott még a technológia ahhoz, hogy egy, a felhasználói élményre és bizalomra építő vállalat felvállalja.

2023. szept. 18. 15:04
 2/5 A kérdező kommentje:

#1 Köszi a választ! Szerintem nagyon nincs mit elrontani a mérésnél. Van egy egyszer használatos kis lapka hozzá, azzal kell a vércseppet felszivatni, és kb ennyi. Nekem a logikám meg az sugallná, de lehet tévedek, hogy ha pontos is a mérés, akkor talán kevesebbnek kellett volna lennie a labormérésnek, hiszen közben a szervezetem dolgozott.

[link]

2023. szept. 18. 15:08
 3/5 anonim ***** válasza:
De, el lehet rontani. Pl meg kell előtte mosni a kezet, hogy tiszta legyen a vér. Az első szúrást jó letörölni alkoholos vattával és a második vagy harmadik nyomást érdemes inkább rácsöppenteni. Amúgy meg hogyan mentél vérvizsgálatra? Pl ha tömegközzel és sokat kellett mozogjál az megemelhette a cukrodat.
2023. szept. 18. 15:20
 4/5 A kérdező kommentje:
Motorral mentem, kb fél órányira van a kórház. Gyorsan is végeztem, mint írtam, cirka 1 óra volt a mérés és a vérvétel közt.
2023. szept. 18. 15:24
 5/5 anonim ***** válasza:

ha megmossuk az ujjbegyet előtte, miért van szükség az alkoholra?

ápr. 5. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!