Tényleg a lakosság majdnem egytizede koronavírusos jelenleg vagy csak a tesztek ennyire megbízhatatlanok?
Ha gyorsteszt akkor nem teljesen megbízható az eredmény(nekem is van olyan ismerősöm akinek a gyorsteszt pozitív lett, utána megkapta az eredményeket, hogy nem covidos és sosem volt az).
Viszont igen, lehetnek olyanok akik betegek csak nem tudnak róla.
2-es én úgytudom, nincs ingyenes gyorsteszt, csak pcr, de lehet, hogy nem így van.
Amúgy a pcr teszthez a nyálkahártya mucin rétegéből vesznek mintát, ami ilyenkor tele van elpusztult kórokozókkal, vírusokkal. Felnyúlnak a pálcikával és kiszednek egy kis ilyen trutyit. A kórokozókkal, vírusokkal ilyen őszi-téli szezonban folyamatosan találkozunk, úgytudom, csak belepusztulnak legtöbbször ebbe a mucin rétegbe, aminek amúgy ez az egyik feladata. Ezért többnyire nem is okoznak tünetet, nem leszünk betegek, ha ez a nyálkahártya egészséges. De az elpusztult vírusok töredékei, maradványai benne vannak úgytudom, amiket a pcr teszt természetesen kimutat. Ráadásul valami 7 féle humán koronavírus van, ami között nem tud különbséget tenni a pcr teszt, mintha így olvastam volna. Ezért is lehet ennyi úgymond tünetmentes fertőzött, hiszen ezek nem betegek, mert a nyálkahártyájuk elpusztította a vírust, a maradványok a mucinban vannak,a pcr teszt pedig pozitív lesz.
Bárcsak nekem lenne ennyi eszem, mint annak, aki ezt kidolgozta😂.
Ilyen náthás, őszi szezonban, mikor amúgy is taknyosak vagyunk, meg köhögünk annyi pozitív tesztet lehet produkálni, amennyit csak akarnak.
2-es
Mivel gyorstesztnél a hamis negatív teszt több, mint a hamis pozitív, amit írtál az nem javít semmit a számokon.
Kérdező
5% körül amúgy simán lehet, ami alsó hangon 450000 és feltételezve, hogy legalább 10 napig kimutatható a fertőzöttség, napi kb 45000 új van a 10000 helyett. Ennek azért jó része csaknem tünetmentes, ezért nem teszteltetik és így csak véletlenül derül ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!