Mitől vannak az emberek így lepukkanva?

1
Egyáltalán nem. Ez genetika, semmi köze azokhoz a dolgokhoz amiket írtál. Kapásból 3 olyan nőt is tudnék mondani aki Instagramon tolja a full egészséges vagyok és edzem minden nap témát, aztán 20 évesen úgy néz ki mint egy 40 éves nő...
Dohányzom, szoktam alkoholt is inni (bár csak sört), 33 évesen úgy nézek ki mint egy 20 éves, ha meg megborotválkozom akkor meg mint egy 14 éves.
Apám 80 éves, úgy néz ki mint egy 50 éves, bár sosem dohányzott, de az italt nem vetette meg.
Tehát ha nem cigizel, nem iszol alkoholt, nem eszel zsíros kaját de f.s a genetikád, akkor úgy fogsz kinézni mint egy 50 éves mosott sz.r 30 évesen is.

Én 30-as korosztaly vagyok.
Az iskolás ismerőseim többségében jól néznek ki.
Aki durván megrancosodott ő pl nem veti meg a szolit.
Ezen kívül vannak akik súlyos betegek. Az is öregíti külsőleg az embert. Vagy épp sok évig tartó nehéz időszak viseli meg.

3-as: hárman vagyunk testvérek, én vagyok a legidösebb, ennek ellenére a húgomat sokszor nézték már anyámnak, az öcsém meg szintén legalább tíz évvel öregebbnek tünik, mint én, pedig a húgom 4 évvel, az öcsém meg 6-tal fiatalabb. A genetikánk igen hasonló, kb 30 évesen mind elég egyformán néztünk ki. A húgom akkor kezdett el "jókat fözni" és "jókat enni", az öcsém meg inni, de elég tisztességesen. A húgom most dupla annyi súlyban, mint én, az öcsém még "csak" másfélszer annyi.
Cserébe én odafigyelek, mit és mennyit eszem - szeretek fözni is, meg enni is, de tudom a mértéket -, csipszeket, üdítöket viszont nem fogyasztok, illetve rendszeresen sportolok.
Egyébként a mérsékelten fogyasztott alkohol, stb nem probléma, de MO-on a legtöbben dupla vagy semmi szinten állnak.

5
Szerintem te most félreértettél.
Én nem azt írtam, hogy zabálhatsz bármennyit mert nem fogsz elhízni a genetika miatt.
Én azt írtam, hogy attól mert sportolsz, nem eszel zsíros kaját stb., nem fogsz 20 évesnek kínézni 40 évesen, és nézhetsz ki úgy mint egy 40 éves 20 éves korodban az egészséges életmód mellett, ha a genetikád ilyen.
Az egészséges életmód ezektől nem fog megvédeni. Ez szerencse kérdése. Pont olyan mint hogy valaki szépnek születik és egy egyszerű melegítőben is jól néz ki, míg más 2 órát áll reggel a tükör előtt és ocsmány.
Az amiről te beszélsz, az már szélsőség.

8
Ront, csak ahogy írtam, nem mindegy hogy f.s a genetikád és már 20 évesen 40-nek nézel ki (egészséges életmód mellett) vagy jó a genetikád és valójában az egészségtelen életmóddal hosszútávon csak "szintre" hozod magad.
Támogatom az egészséges életmódot, de túl van tolva, mert biznisz lett. Pontosan ahogy írtad, nem fog csodát művelni és ugyanúgy elvihet 50 évesen az infarktus. Mert nem azon múlik hogy hány kilométert futsz reggelente meg hány almát eszel hetente.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!