Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet segíteni egy...

Hogyan lehet segíteni egy alkoholistának, aki nem látja be hogy baj van?

Figyelt kérdés
Testvérem 30 éves. Évek óta iszik, ami mára már minden napos lett, mellette cukor beteg. Nem hiszi el hogy nem lesz jó vége, és így nem lesz hosszú élete. Szinte nap mint nap próbáljuk neki megmagyarázni, hogy lefogják darabolni a lábait, megvakul, megfog halni fiatalon ha így folytatja. Az egész család aggódik érte, mert amúgy egy jófej, értelmes, dolgos fiatal ember. Van egy 6 hónapos kislánya. Reménykedtünk, hogy ez majd megváltoztatja, de nem. :( hogyan lehetne rá hatni? Hiába hozok fel neki elrettentő példákat, ő szerinte ő nem iszik sokat... :( komolyan úgy érzem hogy a szívem megszakad meg miatta, mert látom a végkimenetelt... :(

2023. jún. 11. 10:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Sehogyan, és a családja nem felelős egy felnőtt ember döntéseiért.

Nálunk is van alkoholista, anyuka 6 éve próbálja megmenteni. Igaz, hogy ráment a teljes család, a testvérek már évek óta nem beszélnek velük, apuka csak aludni jár haza, de lassan elválnak, mert a piás gyerek lop, csal, hazudik, stb, anyuka meg védi őt mint a franc.

Egy felnőtt embert, persze a csaj magasról tesz mindenkire, az sem érdekli, hogy meghalhat.

2023. jún. 11. 11:08
 12/16 A kérdező kommentje:
#10-es sajnos ezt nem dönthettük el helyettük. Mi sem értettünk egyet a dologgal...
2023. jún. 11. 11:51
 13/16 anonim ***** válasza:

Mennyire súlyos? Mit és mennyit iszik?

Orvos, addiktológus látta már?

2023. jún. 11. 12:18
 14/16 anonim ***** válasza:

Volt egy régi mese, a Dr.Bubó. Ő mondott hatalmas bölcsességeket.

" Csak az nem változtat a rossz szokásain, akinek még nem fáj eléggé."

Amíg úgymond nem érzi magát rosszul, addig nem fog leszokni. Majd ha már komoly gondjai lesznek, pl pánikrohamok, vagy csillapíthatatlan remegés, stb, akkor motiváltabb lesz a változásra.

Addig kár is nektek erőlködni. Még úgy is nehéz leszokni, és tisztának maradni, ha motivált az érintett, és ő is le akar. De ha még ez sincs meg, akkor kár a gőzért.

2023. jún. 11. 12:42
 15/16 A kérdező kommentje:
#13 számomra eléggé. Minden nap a minimum az 1 liter sör, de inkább több. 2-3-4is akár. Hétvégente pedig szerintem simán a 6-8liter lecsúszik, néha mellé egy kis tömény, vagy ha valami haverja ad neki, akkor házi bor. Volt hogy ott aludtam náluk, és éjszaka is láttam hogy kiment a hűtőhöz, és víz helyett sört ivott mert szomjas volt. A cukra kb 10 éve rossz. Inzulinos. A diétát se tartja rendesen. Szerinte elég annyi hogyha többet eszik, több inzulint ad magának. Nem hiszi el hogy akkor nem lenne limit, hanem megmondanák hogy itt van fiam adagold magadnak. Teljesen tönkre teszi a szüleimet, engem is kikészít. :( barátnője nem látja át a dolgokat, mert az ő családja (édesapja, testvérei) is ilyenek. Szerintem neki ez természetes. :( csak minket tesz tönkre teljesen, hogy tudom hogy ennek rossz vége lesz. :( orvos nem látta, mivel szerinte nincs baj. Cukor gondozóba jár, persze hazudik hogy néha iszik egy két sört és ennyi.
2023. jún. 11. 16:39
 16/16 anonim ***** válasza:
Sehogy. Meg kell várnod amég rosszul lesz bekattan es akkor elvitetheted a pszihiátriára hetekre hónapokra. Addig nyugtod lesz tőle. Aztan ha kijön onnan többségük folytatja az ivást. Van ilyen tokoduveggyári ismerősöm. 48 eves. Anyja kínlódik vele eleget.
okt. 21. 06:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!