Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet segíteni egy...

Hogyan lehet segíteni egy alkoholistának, aki nem látja be hogy baj van?

Figyelt kérdés
Testvérem 30 éves. Évek óta iszik, ami mára már minden napos lett, mellette cukor beteg. Nem hiszi el hogy nem lesz jó vége, és így nem lesz hosszú élete. Szinte nap mint nap próbáljuk neki megmagyarázni, hogy lefogják darabolni a lábait, megvakul, megfog halni fiatalon ha így folytatja. Az egész család aggódik érte, mert amúgy egy jófej, értelmes, dolgos fiatal ember. Van egy 6 hónapos kislánya. Reménykedtünk, hogy ez majd megváltoztatja, de nem. :( hogyan lehetne rá hatni? Hiába hozok fel neki elrettentő példákat, ő szerinte ő nem iszik sokat... :( komolyan úgy érzem hogy a szívem megszakad meg miatta, mert látom a végkimenetelt... :(

2023. jún. 11. 10:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%
Sajnos ha ő nem motivált a változásban, akkor sehogyan.
2023. jún. 11. 10:27
 2/16 anonim ***** válasza:
96%
Ha ő nem akarja úgy lehetetlen..de szorítok hogy sikerüljön rá beszèlnetek.
2023. jún. 11. 10:29
 3/16 anonim ***** válasza:
95%
Sehogyan.
2023. jún. 11. 10:31
 4/16 anonim ***** válasza:
43%

Találnia kell valami motivációt, ami miatt megéri neki dolgozni, élni.

Edzés, sport pl.

2023. jún. 11. 10:34
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Még egy körrel 😂
2023. jún. 11. 10:36
 6/16 anonim ***** válasza:
37%
Korábban kellett volna észre vennetek a bajt, jobban kellett volna figyelnetek rá, és a kezdeti kiváltó okot, amikor beindult nála a folyamat, azt kellett volna rendbe raknotok. Akkor most nem lenne alkoholista, és már rég letette volna az italt. Nem akkor kell kapálózni amikor már nem tudtok kezdeni semmit szinte, hanem figyelni kellene, és törődni kellene azzal az emberrel aki a környezetetekben/családotokban él.
2023. jún. 11. 10:41
 7/16 anonim ***** válasza:
39%
Én lemondanék róla.
2023. jún. 11. 10:44
 8/16 A kérdező kommentje:
#6-os. Fiatalon eljárt néha néha. Szerintem azzal nincs nagy baj, vagy ha valamit ünneplünk, társaság van. Kb 2 éve ment el ennyire. Folyamatosan könyörgünk neki hogy ne csinálja, baj lesz belőle. Nem tudok ott ülni mellette 24 órát és figyelni. Kérlek akkor ha válaszoltál azt is mondd el, Te mit tennél!?
2023. jún. 11. 10:51
 9/16 anonim ***** válasza:
83%

#6-os már ne haragudj meg, de nem a családja felelős érte. Felnőtt, cselekvőképes ember, a saját döntéseiért felel. Ő így döntött. Persze terelgetni, a lelkére beszélni lehet, de sok esetben ez csak dacot vált ki.

Azért mondom ezt, mert volt szerencsém szenvedélybeteg apához, partnerhez egyaránt, és az én testvérem is két végén égeti a gyertyát, bár ő nem iszik, hanem extrémen elhízott és inzulinos cukorbeteg.

2023. jún. 11. 11:00
 10/16 anonim ***** válasza:
78%

"Kérlek akkor ha válaszoltál azt is mondd el, Te mit tennél!?"

. Nem a #6-os vagyok, de elsőnek az jut eszembe, hogy nem szültem volna neki gyereket...

2023. jún. 11. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!