Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Akik nagyon sokat alszanak,...

Akik nagyon sokat alszanak, hogy lehetne leszokni róla?

Figyelt kérdés

Egy ideje nagyon sokat alszok vagy fekszek. 12-14 órát kell elképzelni.

Nem feltétlen fáradtságtól inkább mert lusta vagyok vagy mert jól esik. Az már más tészta, hogy nappal sokszor vagyok nyomott, vagy enyhén ingerült.

Ezt a sok alvást úgy kell elképzelni, hogy már lefekszek délután 7 óra körül és másnap is 7 óra körül kelek fel. Hétvégén viszont előfordul, hogy nem kelek fel délelőtt 10 óráig is. Így kijön az, hogy 12-14 órákat is feküdve, vagy alva töltök.

Amit észrevettem, hogyha pár napig direkt úgy húzom az órát, hogy csak kerek 8 órát aludjak, akkor úgy érzem, mintha alvásmegvonásom volna mert "csak" 8 ÓRÁT alszom.

Minden fejben dől el vagy, hogy lehetne ezen változtatni?

Szervi bajom nincs, nemrég voltam éves vérvételen és minden értékem rendben volt.

És ahogy írtam inkább lustaság, amit érzek semmi betegséget mögötte.

2023. máj. 13. 12:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Állíts ébresztőt és kelj fel, ha szól. 8-9 órának elégnek kell lennie és lehet eleinte fáradt leszel, de biztos megszoknád, csak adj neki időt és legyél következetes. Az alvás minőségére figyelj, mert nem csak a mennyiség számít.
2023. máj. 13. 12:38
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

egyreszt van akinek több alvas kell.

hany eves vagy? hany kg? szoktal sportolni?

a lustasagot egyebkent csak ugy tudod lekuzdeni hogy kenyszerited magad ;).

2023. máj. 13. 12:39
 3/13 anonim ***** válasza:
Alacsony vérnyomás
2023. máj. 13. 12:43
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
vitaminhiány
2023. máj. 13. 12:43
 5/13 A kérdező kommentje:

33 éves és 70 kg, férfi.

Nem vagyok elhízott, már csak abból kifolyólag sem, hogy a maradék 12 órában szoktam enni amikor ébren vagyok.

Nem szoktam sportolni, csak gyalogolni munkába.

Már fiatalabban is nagyon sokat tudtam aludni. Egyetemen például lyukas órában is aludtam gyakran.

1-es válaszoló: sokszor húzok ébresztőt és mivel tudom, hogy nincs tennivaló kinyomom és pihenek tovább. Az is baj, hogy sokszor hétvégén nincs feladatom és úgy vagyok vele, hogy inkább fekszek, mint, hogy üljek és nézzem a falat.

Nem vagyok depressziós, mielőtt valaki ezzel hozná összefüggésbe.

Én azt látom magamon, hogy nagyon el vagyok kényelmesedve, már túlzottan is.

Túlalvás tüneteiről olvastam, hogy nem egészséges ennyit aludni, egyrészt a bioritmusnak sem jó, hogy 12-14 órán át nem iszok folyadékot, nem eszek.

Lehet a belső motivációt kellene akkor megtaláljam, hogy ne legyek ennyire kényelmes.

2023. máj. 13. 12:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Amíg megengedheted magadnak a 12-14 óra alvást, addig annyit fogsz aludni. Ha lesz annyi dolgod, ami nem fér bele a maradék 10-12 óra ébrenlétbe, akkor hamar le fogsz szokni róla.
2023. máj. 13. 12:59
 7/13 A kérdező kommentje:

Igazad van 6-os, szerintem is ez áll mögötte. Lehet keresnem kéne valami elfoglaltságot, hogy hasznosan kitöltsem ezeket az időket.

Köszönöm!

2023. máj. 13. 13:02
 8/13 anonim ***** válasza:

Találj valami hobbit, amiért érdemes felkelni

Meg csináltass azért a biztonság kedvéért egy vérképet...

2023. máj. 13. 13:06
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy saját család megoldaná a problémád. Pár üvöltöző gyerek, stb...
2023. máj. 13. 13:07
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekem lett, ugy szoktam le a sok alvasrol 🤣

Atlagosan 10 ora alvas kellett nekem ahhoz, hogy jol erezzem magam. Persze ez nem mindig jott ossze, suli, munka, egyeb teendok miatt, de ha tehettem, aludtam ennyit.

Amiota anya vagyok, azota ha egyben tudok aludni 5 orat, ugy erzem magam, mint aki soha nem aludt ilyen jot.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen szinten hozza lehet szokni a keves alvashoz, haha. Bar a kisfiam meg csak 6 honapos, lehet, ha 2 ev mulva is itt tartok majd, hogy van olyan nap, amikor osszesen kb 20 perc alvas jon ossze nekem, akkor nem lesz mar ennyire oszinte a mosolyom.

2023. máj. 13. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!