Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Akinek van/volt, milyen...

Akinek van/volt, milyen időnként, az milyen praktikát tud ajánlani lábszag, lábizzadás ellen?

Figyelt kérdés
Lábizzadás, szagosódás ellen kérnék tanácsokat, kissé erős lábszagom van, persze fürdésen kívül, akinek szokott büdös lenni a lába vagy volt lábszaga, az miket tudna ajánlani, legalább enyhíteni? olvastam hogy vannak talpbetétek ami elszívja az izzadtságot, nem tudom hogy ez mennyire igaz? köszönöm majd a válaszokat..!

2023. máj. 11. 13:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Rengeteg különféle lábspré létezik, nekem az Avonos Foot works egész jól bevált, azt lehet fújni közvetlen a lábra, cipőbe is érdemes, fertőtlenít meg kevésbé izzad és nem jár szaggal.

Aztán érdemes lenne a lábadat is ápolni. A lábszagot egyébként a megkeményedett elhalt bőr is okozza ám, azt nem árt lekaparni ha van, és biztos hogy van, illetve karbantartani, kenegetni erre való krémekkel stb... baromi sokat számít ha legalább hetente megszabadítod a lábadat a bőrkeményedéstől én ezt megtapasztaltam.

Aztán a szódabikarbóna is egy baromi jó dolog erre. Ha van egy olyan rozoga cipőd amit nem sajnálsz tehát tönkretehető állapotban van akkor beleszórsz egy keveset szétoszlatod a talpánál mindenhol és abba bújsz bele olyan zoknival amit annyira szintén nem sajnálsz. Ha izzadni kezd a lábad akkor a szódabikarbóna eltömíti a pólusokat és ha van némi bőrkeményedésed akkor alatta fog viezsedni tehát az elhalt bőrt belül fogja átáztatni és szépen könnyen letudod majd szedni a lábadról, plusz fertőtlenít és elvonja a kellemetlen szagot. De a cipőnek nem tesz jót és ha mondjuk dolgozol egy munkás cipőben 8-12 órát akkor érdemes ezt megtenni.

Én nekem nyáron 50 fokba is kötelező a vastag munkás bakancs magasított szárú persze. Megvan az oka hogy miért azt nem is vitatom de nekem a szódabikarbóna baromira bevált.

Arra viszont figyelj hogy ha van egy kisebb seb a lábadon, beszakadt köröm miatt is, vagy akármitől vagy érzékeny a bőröd akkor ne hazsnáld mert csípni, marni fog mint állat. Meg ha ezután átbújsz egy másik cipőbe akkor érdemes zoknit cserélni, és lemosni a lábadat.

2023. máj. 11. 15:08
 12/15 anonim ***** válasza:

Az Antisudorica nekem lábon is működött, 40 fokban egész napos mászkálás után nulla izzadtság, de ez tényleg brutális (gondolj bele, ez már nem természetes állapot), tönkreteszi a bőrt hosszútávon, nem szabad rendszeresen használni (leginkább semmikor).

Először mindenképp a cipőket, zoknikat nézd át. A műszálasakat felejtsd el, bőr- vagy jól szellőző sportcipőket hordj magas pamuttartalmú zoknival és több párt váltogass, legalább egy váltás legyen, ne mindig ugyanabban járj. A meglévőket ha tudod, mosd ki és fújd be fertőtlenítő cipősprayvel, ha nem lehet, akkor viszont dobd ki a francba, azokba már beleivódott a szag. A lábadra használhatsz hintőport, lábdezodort, de akár simát is, mindennap kend/fújd be reggelente. Az ecetes lábfürdő szintén jó. Ha tényleg ezek sem segítenek, akkor merüljön csak fel egyáltalán az Antisudorica (már ha nem gomba vagy más egészségügyi gond okozza az egészet).

2023. máj. 13. 16:38
 13/15 Bálint6969 ***** válasza:
Nekem ami segített a jól szellőző cipő, csak olyat hordok aminek hálós a teteje,télen nyáron, teljesen légáteresztők semmi más nem vált be, se betét se spray se semmi.
2023. júl. 31. 19:23
 14/15 anonim válasza:
még alig említettétek, de sokat kell mezítláb lenni, otthon, kint, a szabadban. Így nyugodtan izzadhat a lábad, de nem lesz büdös. A lábszagunk azért van, mert bezárjuk az izzadságot cipőbe, zokniba, aztán tényleg büdös lesz.
ápr. 10. 10:45
 15/15 Bálint6969 ***** válasza:
14-es igen, ebben teljesen igazad van, amikor nekem odáig fajult (az elkerülhetetlen egész napos fűtött helyiségben cipőviselés miatt) hogy űgynevezett lövészárok lábam lett (trench foot) csak az hozta rendbe hogy amint hazaértem cipőt le, és mezítlábazás, lehetőleg minél többet szabad levegőn. Ez 2 hét alatt rendbe tette, előtte pedig hiába mostam, kentrm minden gyógyszerrelm nem segített. Mostmár pedig a jól szellőző cipők miatt elő se jött többet már vagy 10 éve
ápr. 26. 06:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!