Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » EKG kép értelmezése?

EKG kép értelmezése?

Figyelt kérdés

[link]

A mai nap folyamán többször éreztem egy fura érzést.

Este sikerült az okosórával bemérni.

Valaki ért hozzá hogy mi lehet a gond, ha van egyáltalán? Ha bagatel dolog akkor nem szaladnák orvoshoz.

Köszönöm!

tegnap 19:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Most ne haragudj, de egy ilyen kérdésre mit vársz? 1./ Ha bizonytalannak érzed és úgy érzed valami szív eredetű problémád van akkor menj el orvoshoz. Nem fognak elhajtani. 2./ Itt sokan adhatnak választ, lehet valaki szakember, nem szakember, hogyan fogod eldönteni kinek a válaszát hidd el, lesz 5 válaszoló aki szerint rendben és lesz 4 aki szerint nincs, szavazással döntesz arról, hogy mi a bajod? -> Ha úgy érzed szív eredetű problémád van menj el orvoshoz, nem fognak elhajtani 3./ azért egy okosóra nem pont erre való. Lehet, hogy tesznek bele valami ilyesmi funkciót de nagyon pontatlan. -> ha úgy érzed baj van a sziveddel menj el orvoshoz, nem fognak elhajtani.

Elmész ott csinálnak egy normális EKG-t (erre általában nem is kell túl sokat várni, mert őket előre veszik) és megnézik mi van.

tegnap 19:39
 2/8 anonim ***** válasza:
És ezzel akár a sürgősségire is bemehetsz és ott majd elmondják mi van, mit kell tegyél. Ne a neten próbáld magad kezelni.
tegnap 19:42
 3/8 A kérdező kommentje:

Értem és köszönöm!

De gondoltam hátha valakinek volt már hasonló vagy hozzáértő és tud ezzel kapcsolatban mondani valamit.

Sok stressz ért mostanában lehet csak amiatt van ez a jelenség. Szerencsére nem állandó csak változó időszakokban vissza vissza tér.

Egyébként voltam tb által finanszírozott kardiológián, megkérdezték minek mentem mert túl fiatal vagyok. (35) Csináltak egy EKG-t ami rendben volt és mehettem is.

tegnap 20:19
 4/8 anonim ***** válasza:
És mikor volt az az EKG? És a 35 évesen is lehet valakinek szív problémája.
tegnap 20:21
 5/8 A kérdező kommentje:
Tavaly júliusban, mert akkor is többször jelentkezett ez a fura érzés a mellkasomban. Egyszer olyan mintha többet ütne máskor pedig mintha kihagyott volna egy ütést a szívem. Emiatt elmentem a háziorvoshoz, ő küldött a kardiológiára.
tegnap 20:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Magánban pedig csak akkor mennék ha tényleg figyelmet igényel.
tegnap 20:27
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gyorsulásod belégzés alatt van, akkor úgynevezett légzési arrithmia a valószínű, ami mindenkinek van. A stresszre, kialvatlanságra kevés folyadékra, vízhajtó italokra: koffein, alkohol fokozódik.

Próbálj az életmódodra figyelni, ha nagyon izgat, 24 órás ekg- n nagyon alaposan ki tudják neked elemezni százalékosan, fajtánként, hogy van-e olyan, és annyi számfeletti extrád, ami kezelendő.

tegnap 20:56
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Szerencsére ritkán jön elő és rövid ideig tart.

De ha esetleg sűrűsödne akkor mindenképpen kivizsgáltatom magam.

tegnap 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!