Ekcéma! Segítség?!
Szóval tavaly kezdődött nálam ez az ekcémás dolog, azzal hogy, először az alkaromon jött elő, aztán már az arcomon és az ujjaimon is. Már az őrület határán voltam annyira viszketett és a közérzetem is szar volt miatta stb.. elmentem magánba bőrgyógyászhoz aki felírt kenőcsöt amit a patikába készítenek el, és az orvos szerint atópiás es szeborreas ekcémám van. Na most azóta el telt jó pár hónap, de nem jobb, sőt már ott tartok, hogy az egész nyakam tele van az ekcemával és már nem tudom mi tevő legyek már mindent próbáltam és egyik sem segített
Szóval tudna valaki valami csodaszert vagy valamit amitől jobb lehet vagy akar el is múlhat?
Egyébként ha ezzel valaki besétál a sürgősségire akkor fogadnak vagy nem fordítanak rá figyelmet?
Szerintem keress fel másik orvost.
Meg próbáld kitalálni, mi váltja ki/fokozza, sokaknál a hideg, meleg, fütés, száraz levegö, esetleg egyes ételek, ételkombinációk, kozmetikumok, stb.
Illetve javasolt lenne egy teljes körü allergiateszt is, sok mindent ki lehet belöle deríteni.
Meg nekem nem túl jó tapasztalatom van a gyógyszertárban készített krémekkel egy gyógyszergyárban sokkal jobb lehetöségek vannak megfelelö szereket készíteni.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves első hozzászóló!
A munkahelyemen valószínűleg a festék okozza, de aztán lehet más miatt, viszont ezt a festékes dolgot a bőrgyógyász is mondta..
Szívesen csatolnék képet, hogy milyen brutálisan csúnya most a nyakam, de nem tudom hogy kell ide képet feltölteni.
Kedves második hozzászóló!
Örülök, hogy jobban vagy és hogy kiderült valójában mi okozza.
Én is allergiás vagyok elég sok mindenre, viszont nekem azóta jött ki az Ekcéma mióta festékkel dolgozok, és akinél jártam bőrgyógyásznál ő is azt mondta, meg azt hogy addig nem is lesz jobb míg itt dolgozok..szerintem is a festéktől van, de csak úgy rá mondani az alapján, hogy elmondtam hol és mivel dolgozok kicsit elbizonytalanító
Nekem hasonlóan komoly tünetekre MomeGalen Fett szteroidos krémet adott két hete a börgyógyász, két nap alatt eltüntek az égö, repedezö felületek, viszont ezt max 3-4 napig szabad használni.
De elküldött allergiatesztre is, mert ez csak tüneti kezelés, elsösegély, ahogy mondta, az okot kell megkeresni.
Az tényleg nem 100 %-ban megalapozott, hogy a festék az ok, de eléggé valószínü. Szerintem is teszteltest magad elöször, másrészt használj valami védökesztyüt a munkában, hátha segít valamit.
Kedves utolsó válaszoló!
Őrülök, hogy neked használt, viszont én nem szeretnék szteroidos készítményt használni többet.
És igen használok kesztyűt, sőt alkar védőt is, mégis kijön rajtam.
Én már mindent próbáltam szinte, de eddig nem használt semmi sajnos.
Megértelek, én sem akartam szteroidos krémet használni, de egy idö után eljutottam arra a szintre, hogy vagy kiugrok a sokadik emeleten az ablakból mert nem birom tovább, vagy mégis szteroidos készítmény, anélkül nem szünt volna meg az akut fázis.
Egyébként a védöfelszerelések jó része is önmagában kiválthat ekcémát, söt ha netán beleizzadsz, a saját izzadtságod is, szóval elég nehéz dolog.
Szerintem mindenképppen megérné keresni másik munkahelyet, mert itt nem fog soha megszünni a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!