Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Háziorvos jelenleg látja a...

Háziorvos jelenleg látja a jogosítványt az EESZT-ben vagy máshol elektronikus úton? Egyáltalán mihez fér hozzá ténylegesen?

Figyelt kérdés

Két furcsaág, pedig én teljes tiltást tettem az EESZT-adataimra. ehhez képest, azt mondja, hogy "megnézte és blablabla", hát kiakadtam.

más is mondta,m hogy semmit se jelent, mert állítólag beírja, hogy az enegdélyemmel lépett be a tiltás ellenére és ennyi.

ez tényleg így működne?

a másik:

én sose a háziorvosnál csináltatom a jogsit.

ő ezt látja bárhol? (aki csinálja, az tesz magasról a továbbításra, tehát úgy nem é1rtesül)

köszönöm

2023. jan. 31. 23:43
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

hát ez az, ennyit ér az egész adatvédelem.

beszéltem én már több országból is erről a dolgról, és egységes volt a kiakadás, hogy "na ilyen is csak magyarországon történhet meg", azért na , mégis a legszenzitívebb adatokról van szó, és tulképp az fér hozzá, aki akar (értem, h elméletileg nem, de gyakorlatilag mégis).

ez csak úgy tudna jók működni, ha kellene a páciens aláírása megjelenéskor. na de most megint megnéztem, és tele vagyok olyan bejegyzésekkel, amikor ott se voltam (pl 4-szer a háziorvosnál ??????), és egy csomó nem létező diagnózist írkált oda ...

na most az hogy nem kell fizikailag ott lennem, de hát álljunk meg, akkor mégis mi alapján ad egy diagnózist? szóval a tudtom nélküli távgyógyítás ... abszurd komolyan.

és még mnindig nem lenne baj, ha ezt csak tényéegesen jószándékú, orvosi etikát betírtó emberek használnák. de mint ismerjük, az emberi aljaságnak nincs határa, harcolni se lehet ellene, így aztán jönnek az ilyen esetek. és nem vagyok egyedüli, sok hasonlóról hallottam már.

"minden egyes bejegyzés, hozzáférés felmegy a felhőbe, csak te nem mindent ott látsz az eeszt.gov.hu-n"

>>> és akkor hol látható? vagy ő hogy látja? mondjuk nekem egyszer őrjöngött már, hogy "lefagyott a rendszer" pedig csak azért nem látott semmit, mert le van tiltva, szóval ezek szerint ezt se minden háziorvos tudja akkor. de az hogy csak azélrt is, akaratom ellenére belenézzen, az azért nagyon durva. itt a titoktartásnak már rég lőttek. gondoljunk bele, elég egy helyettesítés, és máris az is értesül mindenről.

azt írtad, csak akkor tudja nézegetni, ha regisztrál egy megjelenést. oké, akkor biztos ezért van a sok nem létező megjelenés nálam, de ilyenkor az elvileg letiltott szakorvosi dolgokat is tudja nézegetni? azért vannak olyan dolgok, amik egyáltalán nem tartoznak a háziorvosra, főleg ha nem is olyan a viszony vele.

most azt nem értem, ha egy másik orvos adja az alkalmasságit, akkor azt vajon látja bárhol a háziorvos?

mert a kezembe adta mindkét példányt és ennyi, semmi nyoma a megjelenésemnek, hát csak egy esti beszélgetlés közben lepecsételte, aláírta és kész. azaz ha valahol mégis látja (de hol ??), akkor utólag is megtorpedózhatja? ilyen létezik? hát nem tudom, nagyon nem frankó ez így ...

2023. febr. 2. 08:35
 12/17 anonim ***** válasza:
45%
Hülye egy rendszer ez az eeszt; úgy kellene beszántani, ahogyan van. Magasról tesz a személyiségi jogokra.
2023. febr. 15. 18:57
 13/17 A kérdező kommentje:

Igen, civilizáltabb országokban ilyet az életben nem lehetne bevezetni, olyan felháborodás lenne. de nálunk belefér ugye ...

meséltem eddig egy németnek és egy spanyolnak, mindkettő kiakadt rajta úgy, hogy elhinni se akarta, létezhet ilyen. szóval hát igen, enyhe különbségek a személysiégi jogokban.

a jogsis kérdés kapcsán arról ne is beszéljünk, hogy több országban eleve nincs is eü alkalmassági, megkapod korlátlanra és kész. de ha mégis van, akkor csakis úgy, hogy szigorúan elkülönítve a háziorvostól. van erre kijelölt orvos, hozzá lehet menni, és ha csak ott éppen nem kapsz epilepsziás rohamot, akkor megkapod.

de ez a rendszer nálunk alapjaiban ássa alá a bizalmi viszonyt háziorvos és paciens között, hát ha valaki jogsi takar, akkor pont eltitkolja az olyan betegségét is, ami esetleg majd nagyon nagy gondot fog neki okozni. valahogy szét kellene választani az úgymond hatósági véleményezést és a gyógyító tevékenyésget, mert ez így egy vicc.

2023. febr. 19. 10:47
 14/17 anonim válasza:
100%
Én a jogsihoz az egészségi alkalmasságit nem a háziorvossal csináltattam,hanem magánorvossal. A papírom alján "apró" betűsen az szerepelt, hogy ezt a véleményt (alkalmas) a magándokimnak kötelessége 15 napon belül megküldeni a háziorvosomnak.
2023. máj. 16. 17:52
 15/17 anonim ***** válasza:
54%

Ahogy elnézem a dühöngésed, jó oka lehetett arra, hogy nem adta meg neked az orvosi alkalmasságit...

Ráadásul büszkén ecseteled, hogy egy másik orvos "csak egy esti beszélgetés közben lepecsételte".

És ilyenek fognak több tonnás gépjárművekkel grasszálni az utakon... azért ez félelmetes.

2023. máj. 16. 18:34
 16/17 A kérdező kommentje:

14

ez csak elmélet. nekem eddig kétszer másik csinálta, és sose küldte el a háziorvosnak, mert tudja, mekkora barom :)

15, aha nyilván tudod. ne zavarjon, hogy PÁV-I-es (kékfényes) a jogsim, de gondolom, secperc megállapítod, hogy nem oké semmi.

a probléma a háziorvos gonoszkodásában keresendő, nem az én betegségeimben, ugyanis nincs semmi kizáró.

na meg dühöngésem? valóban ki vagyok akadva, hogy magyarországon ennyi a személyiségi jogvédelem, és sőt, azon még jobban, hogy ez igazából a többséget nem érdekli.

2023. máj. 17. 07:45
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, igazad van. Pláne, ha arra gondolok, hogy az angol ismerősöm jogsija 35 évig érvényes.
2023. máj. 17. 13:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!