Nem tudom megmérni a pulzusom de úgy érzem egész nap magas. Ilyen köhögés érzetem is van folyamatosan. Mit tegyek?
Menj le a háziorvoshoz, de patikában is megmérik a vérnyomásod.
Hőemelkedésnél is magasabb a pulzus.
Amúgy csuklónál 3 ujjal számold és mérd az időt.
Azzal nincs gond ha "magas a pulzusod" egész nap, a köhögés érzet is csak egy egyszerű tünet.
legyen egy kicsit párásabb a levegő, vegyél be C vitamint és ha van otthon akkor D vitamint is (de abból elég 1 héten 1, nem szabad halmozni) és ha van, akkor valami köhögés csillapítót most így estefelé. Ez lehet gyógyszer is meg tea is, vagy valami alkoholos ital is. az alkohol is segít ellazítani a rekeszizmot, egyebet. Meg fertőtlenít is ha valami a torkodban készülne begyulladni. A köhögéscsillapítók pár évvel ezelőtt még leggyakrabban alkoholos tinktúrák voltak, még gyerekeknek is, 10 éve vissza kellett mennem a gyógyszertárba kicseréltetni, mert hiba mondtam a gyógyszerésznek hogy gyereknek kell, akkor is ezt a félét adta, pedig volt már sok alkohol nélküli szirup változat is a köhögés csillapítására.
Ha holnap sem érzed jobban magad - netán rosszabb lesz éjszaka - akkor menj el orvoshoz, van ügyelet mindenhol! Lehet hogy csak kifáradtál és kell egy kis pihenő, erre jó a hétvége teával, C vitamminal, gyümölcsökkel, levessel. De ha kezdesz beteg lenni akkor is jobb ha most derül ki a hétvégén - már ha nem kell persze menned dolgozni.
#3 Nem, attól nem lehet, de azonnal hagyd abba!
A D vitamin zsírban oldódó vitamin, vagyis elraktározódik a szervezetedben és felhalmozódik, egy határ felett ártalmas.
Olvasd el ezt, de ne pánikolj, nincs semmi gond, csak ezentúl ne naponta csak hetente vegyél be belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!