Hogy tudnék gyorsabban elaludni/?
Szervusztok. Azzal a bajjal nézek szemben már jó régóta, hogy csak nagyon nehezen bírok elaludni. Sok mindent próbáltam, de még így is nehezen alszok el (1,5-2 óra).
Mit tudok tenni?
Megkérnék mindenkit, hogy normális válaszokat írjatok.
Köszönöm!
Nyilvánvalóan nem vagy eléggé lefáradva és ez lehet az oka. A másik ok az a lefekvés előtti tv, telefon, számítógép képernyő előtt ülés.
Persze ezt utóbbit én is csinálom.
Köszönöm mindkettőtök válaszát! Ezeket is ki fogom próbálni.
2#) Az a baj, hogy most ugye a karácsonyi sütés főzés van ezért nincs nagyon időm kimozdulni (pl sétálni, kondizni stb). De azért ennek még hasznát veszem.
Elvileg valami szokást, ritust felépítve könnyebb. Amiben ez a standard út kb: ágyba ne legyél csak ha alszol, hogy tudja a tested, hogy ott mit kell csinálnia, ne vigyél telefont ágyba egyáltalán, mindig ugyanakkor menj aludni, meg legyen stabil ritmus ahogy eljutsz az ágyik, szóval az is már egy ilyen rendszeres folyamat legyen. És a számítógépet már előtte kapcsold ki. pl mielőtt elmész fogatmosni meg az ilyen esti dolgok előtt.
Meg szerintem azt is vedd észre milyen amikor nem tudsz aludni, a tested nem nyugodt vagy fejben. Mert ha pl zakatol a szíved akkor szerintem akkor kapcsold csak le a villanyt amikor megnyugodot már a tested, mert a sötétben a saját szívverésed fel fog nagyulni és csak arra figyelve még nehezebb elaludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!