12 óra alvás egészséges?
Figyelt kérdés
este 6kor már ágyban vagyok,de reggel mégis nagyon nehezen kelek.igaz hogy a munkám elég kimerítő,de normális ez?2010. okt. 1. 12:32
1/8 anonim válasza:
Egy csecsemőnél igen.
Egy felnőtt embernél ezt túlalvásnak hívják, és fáradtabban kel az ember, mint ha csak 8 órát alud volna.
2/8 anonim válasza:
Szerintem valami idegrendszeri problémád van, vagy csak egyszerűen vitamin- és ásványi anyag-hiányban szenvedsz. Mindenképpen beszélj a háziorvosoddal, mert ha 12 óra alatt nem vagy képes kipihenni magad, az nagyon nagy bajt jelez.
3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2010. okt. 1. 13:05
4/8 anonim válasza:
Én általában hétvégente alszok ilyen sokat, van hogy 14 órát is, de utána olyan fáradt szoktam lenni, hogy fent vagyok 2-3 órát és visszaalszok.... :| Egyébként meg folyamatosan úgy érzem, hogy napokat végig bírnék aludni, csak hétköznap ezt nem lehet. Szóval szerintem egyáltalán nem egészséges.
5/8 anonim válasza:
Én naponta 3-4, néha 5 órát alszok.
6/8 anonim válasza:
Én is általában 10-12 órákat alszom (szintén fárasztó meló mellett),főleg ha nincs semmi dolgom másnap. Ha fel is kelek,van hogy még 2 órát elhempergek az ágyban. Személy szerint én imádok aludni,van hogy ez a délutáni programom is,és mindemellett teljesen egészségesnek érzem/tartom magam. Szerintem minden ember más,nem lehet általánosítani,mindenki szervezete mást igényel,és ezt tudomásunkra is hozza. pl. fáradtságra pihenés ill. alvás a válasz,nem?
7/8 anonim válasza:
Ha mindig ennyit alszol és fáradt vagy, nem.
Néha-néha belefér, ha az ember egész héten keveset alszik.
Nem tudom, mi a munkád, de ezt fizikai munka sem indokolja.
8/8 anonim válasza:
Én ennél kicsit kevesebbet, olyan 9-10 órát szoktam hétköznap aludni, ha lehet, ha nem, akkor ennél jóval kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!