Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hol vannak a saját munkaerőik...

Hol vannak a saját munkaerőik akik azokban az országokban laknak?

Figyelt kérdés
Annyira azt olvasom mindenhol,hogy innen ki kel menni külföldre mert sokkal jobb az élet de most nem is ez a lényeg. Azt olvasom,hogy kint munkaerő hiány van ezért érdemes kimenni mert rengeteg munka van.De most akkor pl ausztriában és németországban az ottani munkaerő hol van,hogy hiány van belőle pedig odakint nagyon jó a fizetés ők is elmennek az országból más országba jobb fizetésért meg életkörülményekért?

2022. dec. 10. 19:53
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

9/

Engem még most nem szopatnak,majd talán egyszer ha dolgozok.

2022. dec. 12. 22:08
 12/19 anonim ***** válasza:

"Azt olvasom,hogy kint munkaerő hiány van ezért érdemes kimenni mert rengeteg munka van"

Az aljamunkákban van munkaerőhiány, mert egy norvég, svájci, ír, német nem fog lealacsonyodni olyan szintre, hogy egy konyhai mosogató, felszolgáló vagy szobalány legyen, amiért a fizetés az országukban bőven az átlagjövedelem alatti. Ezért töltik be az ilyen pozíciókat elsősorban tanulatlan, alsóbbrendű, selejt kelet-európai biorobotok akiket az sem zavar hogy 12 órázni kell egy nap, amíg az ottani lakók élvezik az életet (nagyon helyesen).

2022. dec. 13. 00:26
 13/19 A kérdező kommentje:

12/

Alja munka egy ács vagy egy festő vagy stb is?

2022. dec. 13. 00:44
 14/19 A kérdező kommentje:

12/

Téves amit mondasz mert diplomás tanult emberk is van,hogy ilyen munkát végeznek vagy úgy kezdik.Nem mindenki burta aki mosogató vagy szobalány,stb... Szerintem az ottani lakók sem mind élvezi az életet,mivel a többség dolgozik a kevesebbség meg max élvezi az életet.

2022. dec. 13. 00:46
 15/19 anonim ***** válasza:

"Alja munka egy ács vagy egy festő vagy stb"

-Igen, az.

"Téves amit mondasz mert diplomás tanult emberk is van,hogy ilyen munkát végeznek vagy úgy kezdi"

-Diploma megléte nem egyenlő azzal, hogy egy ember intelligens. Büfészakos diplomával (pl. bölcsész, földrajz stb..) nem is csodálkozom, hogy ilyen munkakörbe kényszerül az ember. Azért túl sok senior mesterséges intelligencia fejlesztőt vagy szívsebészt nem fogsz látni tányérokat súrolni.

" Szerintem az ottani lakók sem mind élvezi az életet,mivel a többség dolgozik"

-Igen, dolgoznak csak az nem mindegy hogy mit és milyen körülmények között. Reggel 9-től dolgozgatnak délután 5-ig egy óra ebédszünettel nem megfeszített tempóban például a hivatalokban, "önkormányzatokban", állami szférában, amivel 3x annyit keresnek, mint a kelet-európai csürhe aki reggeltől estig nyomja a fizikai munkát megállás nélkül majd hazamegy a munkásszállóba osztozni 5 másik prolival vagy az istállóba amit biztosít neki a munkáltató.

-Akinek esze van az kihasználja a 21. században a digitális függetlenséget, én dolgoztam Svájcban multinacionális vállalatban ahol össze is jöttem a leendő feleségemmel, de nem telepedtem le Svájcban helyette kiköltöztünk Romániába (Erdély), ahol megfelelő az adózási rendszer és én digitális marketinggel foglalkozó vállalkozóként a feleségem pedig recommender system analystként dolgozunk remote munkavégzéssel úgy, hogy luxuskörülményeket tudunk biztosítani magunknak, ami onnan ered, hogy olcsó megélhetésű országból dolgozunk egy fejlett, magas színvonalú országban található telephelyű cégnek. Ez a különbség havi szinten 1,5 - 2 millió forintra is rúg az esetünkben és még emellett teszünk félre jelentősebb összeget és forgatjuk vissza befektetésekbe vagy szimplán nyaralni megyünk a járulékból.

2022. dec. 13. 01:21
 16/19 anonim ***** válasza:
Szerintem a jómódú nem a dologtalannal egyenlő. Valami hivatás kell legyen egy kiegyensúlyozott ember mindennapjaiban.
2022. dec. 13. 11:30
 17/19 A kérdező kommentje:

15/

Neked bejött de sokaknak nem még külföldön sem.

2022. dec. 13. 13:36
 18/19 A kérdező kommentje:

16/

De a jómódút nem is a munkás emberekre mondják,mert ha külföldieknek jobb is a fizetése attól még munkás emberek ha dolgoznak nem jómódúak.

2022. dec. 13. 13:37
 19/19 anonim ***** válasza:
#16: Mit gondolsz arról, aki elég gazdag ahhoz, hogy ne kelljen dolgoznia, és a családjával meg a hobbijaival tölti a napot?
2022. dec. 13. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!