Háton fekve mindig rémálmom van?!
Sziasztok.
Régóta fennáll már ez a dolog, kissé idegesít. Szinte már éberen alszok, mert félek mikor a hátamra fekszek jönni fog egy rémálom… másnak is volt már ilyen?
Minden háton fekvős alvásomnál rémálmot tapasztalok. Ha neked volt ilyen mit tettél ellene, hogy ezt leküzdd? Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Érdemes lenne kivizsgáltatni, hogy amikor háton fekszel, nem lélegzel e nehezebben valamiért. Asztma, allergia, horkolás, bármi. A nehéz légzés stresszhelyzetet kelt, és az rémálmokhoz vezet, mindaddig amíg nem olyan súlyos, hogy egyből felébredj rá.
A másik tippem valamilyen szorongás lenne, és háton fekve lehet hogy védtelenebbnek érzed magad álmodban. Háton fekve fokozódik a szorongás, és rémálmokat eredményez.
Ezek persze csak ötletek.
Én utánajártam már korábban, azt írják, hogy valószínűleg háton fekve hátracsúszik a nyelv, ez enyhe nehézlégzést okoz, és emiatt alakulnak ki a rémálmok.
#3-as: nekem volt ilyen tizenévesen.
Kiderült, hogy fel nem dolgozott gyermekkori trauma okozta. Miután sikerült a rossz emlékeken túljutni, mintha elvágták volna, többet nem jelentkezett.
Azt is hozzátették, hogy tinikorban nem ritka ez a fajta és hasonló alvászavar, mert az erős hormonváltozások is előidézhetik.
Vannak erről cikkek a neten
Nekem is akkor vannak a legrosszabb álmaim ha háton fekve visszaalszom… elvileg van összefüggés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!