Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Háton fekve mindig rémálmom van?!

Háton fekve mindig rémálmom van?!

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Régóta fennáll már ez a dolog, kissé idegesít. Szinte már éberen alszok, mert félek mikor a hátamra fekszek jönni fog egy rémálom… másnak is volt már ilyen?

Minden háton fekvős alvásomnál rémálmot tapasztalok. Ha neked volt ilyen mit tettél ellene, hogy ezt leküzdd? Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

#álom #rémálom #Testpozíció #Hátonfekve
2022. nov. 23. 08:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is így vagyok vele. A megoldás nagyon egyszerű, nem alszok el háton fekve.
2022. nov. 23. 08:21
 2/9 Grimfox ***** válasza:
85%

Érdemes lenne kivizsgáltatni, hogy amikor háton fekszel, nem lélegzel e nehezebben valamiért. Asztma, allergia, horkolás, bármi. A nehéz légzés stresszhelyzetet kelt, és az rémálmokhoz vezet, mindaddig amíg nem olyan súlyos, hogy egyből felébredj rá.

A másik tippem valamilyen szorongás lenne, és háton fekve lehet hogy védtelenebbnek érzed magad álmodban. Háton fekve fokozódik a szorongás, és rémálmokat eredményez.

Ezek persze csak ötletek.

2022. nov. 23. 08:27
 3/9 anonim ***** válasza:
35%
Az a fajta alvásparalizises rémálom, mintha valaki állna az ágyatok mellet, vagy rátok feküdne és nyomna, vagy ilyesmi?
2022. nov. 23. 08:28
 4/9 anonim ***** válasza:
64%

Én utánajártam már korábban, azt írják, hogy valószínűleg háton fekve hátracsúszik a nyelv, ez enyhe nehézlégzést okoz, és emiatt alakulnak ki a rémálmok.

2022. nov. 23. 08:31
 5/9 anonim ***** válasza:
35%

#3-as: nekem volt ilyen tizenévesen.

Kiderült, hogy fel nem dolgozott gyermekkori trauma okozta. Miután sikerült a rossz emlékeken túljutni, mintha elvágták volna, többet nem jelentkezett.

Azt is hozzátették, hogy tinikorban nem ritka ez a fajta és hasonló alvászavar, mert az erős hormonváltozások is előidézhetik.

2022. nov. 23. 08:37
 6/9 Grimfox ***** válasza:
64%
4. igen, valami hasonlóra gondoltam. Bár azt nem tudom, hogy ez mindenkire igaz e.
2022. nov. 23. 09:15
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Vannak erről cikkek a neten

Nekem is akkor vannak a legrosszabb álmaim ha háton fekve visszaalszom… elvileg van összefüggés

2022. nov. 23. 09:33
 8/9 anonim ***** válasza:
46%
Igen
2022. nov. 23. 10:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, olvastam róla én is, hogy hátracsúszik a nyelv. Természetesen sose háton alszok el, de akaratlanul is átfordulok arra. Köszi a válaszokat, valószínüleg jövő héten megyek és kivizsgáltatom magam👏🏻Ha kaptam használható választ, akkor majd jelzek, hátha másnak is hasznára lesz😊
2022. nov. 24. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!