Ha tojás fehérjéből készítek rántottát, az is nagyon hízlal? Egy kanál olívaolajjal sütöm meg. Nem akarok fogyni, csak egészségesen táplálkozni, és tartani a súlyomat ami 74 kiló.
amit én használok az alkalmas, és a koleszterin, meg a zsír igen is a sárgájában van. ezt tudja mindenki. azt elhiszem hogy vitamínban ugyan annyi van a kettőben, de ami káéros az nincs benne a fehérjében, myíg a sárgája tartalmazza.
mellesleg 5 tojásos rántottáról beszéltem, és persze fehérjéből.
itt le van írva mi is van a sárgájában és a fehérjében!
Ostoba tévhit. Kb. abból a korból ered, amiből a másik tévhit, hogy "A tej élet, erő, egészség". A koleszterint nagyrészt a szervezet termeli, ha ezzel baj van, akkor élhetsz nyers salátán, akkor is magas lesz, illetve ha egészséges vagy, akkor sem lesz magas, ha rendszeresen fogyasztasz tojást, szalonnát, stb. épeszű határokon belül persze.
A lényeg, hogy azt csinálsz, azt eszel, amit akarsz, de ne ringasd magad abba a tévképzetbe, hogy tisztában vagy azzal, hogy a szervezet számára mi az egészséges és mi nem. Én azt javaslom, hogy keress fel egy dietetikust és faggasd ki őt, hogy mik a valóban kerülendő ételek, mitől lesz a táplálkozás egészséges, nekünk úgysem hiszel, azt látom.
ajánlom ezt a honlapot olvasásra.
Éerdekes, hogy a dédnagymamám is így élt ahogy én, és 95 évesen halt meg. de biztos rosszul csinált valamit. a tej meg tény hogy nem élet erő, ezt én is tudom, de azt is, hogy a sok zsír, és koleszterin, nem tesz jót a szervezetnek. ahogy az is tény, és bizonyított, hogy a húsételeket fogyasztók között több a rákos, érrendszeri betegségekben szenvedők száma, mint azokéban, akik nem esznek húst.
* dédnagymamám is így élt ahogy én, és 95 évesen halt meg
Majd biztos beveszem, hogy 3 generációval ezelőtt ugyanúgy élt, mint te... Ember, gondolkozzál! Metróval járt, súlyzózott, szívta a szmogot és a háború alatt is kidobálta a fél tojást, ugye? Bocs, de én ezt nem veszem be. Viszont ha szerencséd van, jó géneket örököltél.
Nézd, egészségesen táplálkozni fontos, de
1. nem szabad túlzásba vinni az ezen való kattogást (ez is táplálkozási zavar, mint az anorexia és a bulímia, ortorexiának hívák),
2. nem lehet vakon hinni mindenféle honlapoknak, a fele nem igaz annak, amit írnak, valamit felkapnak, divat lesz belőle, aztán pár év múlva pontosan az ellenkezőjében látják az örök élet titkát. Ahhoz, hogy pontosan tudd, mi mire való és mit okoz, min. orvosi egyetemet kéne végezned, sőt, még ez sem lenne elég hozzá. Úgyhogy ne jelents ki baromságokat, hanem élj úgy és táplálkozz úgy, ahogy neked a legjobb. Mindenki magáért és a maga egészségért tartozik felelősséggel. Ha te vegetáriánusként erős és egészséges tudsz maradni, a te dolgod. De ezt nem te döntötd el, hogy jó vagy nem, hanem a szervezeted - és a laboreredményeid hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!