Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Aki soványan betegszik meg,...

Aki soványan betegszik meg, azzal mi történik?

Figyelt kérdés
Nekem az előző hónapban antibiotikumot kellett szednem 1 hétig. Úgy tönkrerakta az emésztésemet, hogy létezni is fájdalmas volt. Folyamatosan fájt a hasam, fel voltam puffadva, hányingerem volt, alig bírtam enni és inni. Kellett emiatt mellé szednem még 3 fajta gyógyszert csak ezeknek a mellékhatásoknak az enyhítésére, de nem sokat értek. Kb. 2 hétig volt emiatt rossz az étkezésem, örültem ha naponta 1-szer éhes voltam és pont akkor nem volt hányingerem. Naponta csak pár falatot ettem. 97 kg-ról lefogytam 2 hét alatt 88 kg-ra. Ez biztos, pont előtte mértem kb. 1 nappal a tömegem mielőtt elkezdtem volna szedni az antibiotikumot. Aki átesik ugyan ezen, csak nincs semmi súlyfeleslege, azzal mi történik? Vészesen lecsökken a testtömege és közbe kell lépni? Vagy nem lesz semmi, nem csökken tovább, ugyanolyan marad mint volt?

2022. szept. 25. 14:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%
Gondolom nem szedtél mellé probiotikumot. Az kell, hogy ne vágja tönkre az antibiotikum a gyomrodat
2022. szept. 25. 14:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező a tünetek alapján valószínűleg allergiás erre az antibiotikumra, a tünetek megjelenését követően szólni kellett volna a gyógyszert felíró orvosnak, hogy ezek a tünetek vannak és másik gyógyszert kér.

A probiotikumok pont egy leheletnyivel érnek többet a semminél, de nagyon jól keresnek rajtuk a gyártóik.

2022. szept. 25. 14:43
 3/12 A kérdező kommentje:
De, szedtem, végig a 2. naptól kezdve. Normaflore Extra-t. Nagyjából mostanra álltam helyre, a héten fogyott el a 3. doboz belőle, többet már nem vettem, most már úgy-ahogy rendben vagyok.
2022. szept. 25. 14:45
 4/12 A kérdező kommentje:
#2: Szóltam. Adott egy másik receptet, de olyat nem tudtak adni a patikában. És hasonló összetevőjűt sem. Visszamentem kontrollra a 3. napon. Nem voltam allergiás, egyszerűen csak előjött a felsorolt kb. 15 féle mellékhatásból 4-5. Másik fajtát nem kaptam, mivel nincs más összetevőjű ami jó lett volna nekem.
2022. szept. 25. 14:47
 5/12 A kérdező kommentje:
A kérdés még a továbbiakban is adott. Csomó esetben nem tud enni eleget az ember. Az antibiotikum mellékhatása egy lehetséges ok, csak azért írtam mert nekem most utoljára ettől volt. Nem ezen van a hangsúly. Hanem hogy mi történik, ha pár hétig nem tud rendesen enni egy olyan ember, aki már nem tud többet fogyni.
2022. szept. 25. 14:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
45 kilóra apadtam, nincs miből fogynom. Azt tapasztalom, hogy ha keveset is eszek, mert tudom, hogy keveset eszek nagyjából tartom a súlyom. Néha belecsúszok a 44-be. Nem saját akarat, ilyenkor valamelyik bajom bedurran és étvágytalan leszek. jelenleg ez megy 9 hónapja. Amúgy 65 kiló voltam és szép lassan idejutottam.
2022. szept. 25. 15:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Mikor betegség miatt nem tudtam enni és 38 kgra fogytam (156 cmhez), először nutridrinket kaptam, azzal próbálkoztunk, utána kórházba kerültem.
2022. szept. 25. 16:38
 8/12 anonim ***** válasza:
37%
2-nek igaza van . A ptobiptikumok szinte semmit nem ernek. Felhaboritonak tartom, hogy gyerekeknek is arulnak kulon egy vagxonert. Kefir, joghurt , savanyukaposzta segithet, de nem par nap amig helyreall a belflora. Milliardos uzletrol van szo amugy. Kedves Kerdezo nem tudom hany eves vagy, s milyen magas? Remelem mar jobban vagy! 98 kg- bol tobbet adsz le, mint 50 kg-bol. Ha valaki gyorsan sokat fogy : igen kell valami mesterseges taplalek. Nalunk a csaladban hasonlo gonddal : nutridrink lett a megoldas. Nalunk a haziorvos mondta: hogy a probiotikum penzkidobas. Mibis vettunk: Normaflort, mast is 6 dobozt dicsert ram a patikus/ kulonbozo torzsek voltak benne/ nem reszletezem, biztosan van olyan akinek hasznalt.
2022. szept. 26. 10:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Kedves 6-os! Miert fogytal 20 kg-t?
2022. szept. 26. 10:32
 10/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, azért le szokott ez a folyamat lassulni és állni, ha már nincs miből. Hirtelen problémánál 4-5 liter folyadék tud hamar távozni + salakanyag, annak van súlya. Zsírfelesleg égés és izompusztulás már lassabb folyamat, de akinek van bőségesen miből, annak azért látványosabb abszolút számokban mérve az is, mint egy vasággyal 50 kilós embernél. Utóbbi nem képes ilyen hirtelen, ilyen ütemben ekkorát fogyni, mert nincs miből. Ahhoz nagyon súlyos és hosszan fennálló betegség kell, hogy még a felesleg eltűnése után is rohamosan tovább fogyjon az ember, míg bele nem hal. Természetesen létezik ilyen is. Láttam én is 30 kilót fogyó csont-bőr embert súlyos betegséggel, de azért az is hónapok alatt volt.

Ha főleg folyadék távozott belőled (köztudott, h a sejtek java víz, tehát van miből), akkor azt meglepően gyorsan vissza fogod majd szedni.

2022. szept. 30. 06:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!