Mi történik, ha valaki pont két oltás között betegszik
meg Covid-19-cel?
Figyelt kérdés
Ismerősöm másfél hete kapta meg az első adag Pfizer vakcinát, szerda óta beteg, lázas, köhög, covid tesztje pozitív lett ma.
Ilyenkor mi van? Nem kaphatja meg a következő adagot?
Mi lesz vele?
Kérdeztem persze, de nem tud semmit, mindenre azt mondják neki, hogy majd értesítik telefonon, ha kell valamit csinálnia, addig otthon van karanténban.
2021. márc. 19. 15:57
1/7 anonim válasza:
Utána is elkaphatja, a vakcinák nem védenek meg sem a fertőződéstől, sem attól, hogy a beoltott mást megfertőzzön. Állítólag csak a betegség lefolyását enyhíti.
2021. márc. 19. 16:06
2/7 anonim válasza:
Szerintem qz a logikus, hogy akkor nem kap fel evig tobb oltast, majd fel ev utan kaphat egyet.
Azt hogy a masodikat vagy az elsot kapja akkor (elteronel, szputnyik) jo kerdes, a masodik lenne a jobb, mivel egy adenivirust 1x lehet elloni
2021. márc. 19. 16:34
3/7 anonim válasza:
Pontosan így jártam én is. 1,5 héttel a 2. oltás előtt lettem beteg. Először arról volt szó, hogy 1-2 tünetmentes nap után még korai lenne az oltás. 2 nap múlva egy újabb állásfoglalás alapján felajánlották, hogy mégis beolthatnak, ha szeretném. Nem vállaltam. Úgy gondoltam, jobb lesz, ha adok egy kis időt a szervezetemnek a regenerálódásra, elvileg egy ideig most úgyis védett vagyok. Majd 2-3 hónap múlva megkapom a másik oltást is.
2021. márc. 19. 16:36
4/7 anonim válasza:
Ezért se értem, miért nem tartják be az oltási utasításokat? Ha mondjuk 21 nappal később kell beadni a második oltást, miért nem adják be rendes időben a második oltást?
Emberek egészségével és életével játszanak. Itt sétál ez a rengeteg FÉLIG beoltott ember, mert megkapták az első oltást. A másodikat meg 2-3 hónappal később tervezik beadni, mint amúgy kellene!
2021. márc. 19. 16:43
5/7 anonim válasza:
4-es, ez egy annyira abnormális ország, félhülye lakosokkal, hogy azon csodálkoznék, ha ezt normálisan csinálnák.
2021. márc. 19. 19:48
6/7 anonim válasza:
3 het mulva nyujt vedettseget. Ha valaki konnyelmu utana, arrol nem tehet a tudomany. Nyilvan nem kell a masodik reszlet de par honap mulva neki kell futni ujra.
2021. márc. 19. 19:53
7/7 anonim válasza:
6-os, szó sincs semmiféle könnyelműségről! Az 1. oltás után is ugyan úgy igyekeztem betartani minden tanácsot, mintha meg sem kaptam volna az oltást. De hiába vagyok én óvatos, ha más még az orvossal sem hajlandó felvenni a kapcsolatot a betegség gyanúja ellenére, és úgy megy emberek közé.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!