Sikerült már valakinek az alkoholista apját leszoktatni a piáról? Mi a titok?
Nem tudod leszoktatni.Csak orvosi segítséggel fog menni de csak akkor ha ő is akarja.
Régen el lehetett vitetni indokolt esetben az elvonóra de màr nem így van.
Magadtól nem nagyon tudsz csinálni semmit, hogy ha ő maga nem együttműködő, nem akarja.
Hogyha már megvan az akarat és az elhatározás akkor is csak szakember segítségével érdemes, természetesen fontos a családtagok támogatása is.
Vannak különböző programok erre, ahol kórházi környezetben segítenek, ami szükséges ilyen esetben a delirium miatt. Alkoholistáknál a megvonási tünetek súlyosak tudnak lenni.
Nekem édesapám volt alkoholista, kicsivel a születésem előtt leállt az alkohollal, később pár évre rá visszaesett. Többször megpróbálta, de mára már sok éve teljesen tiszta. A kórházban ajánlották neki az AA-t ahol felépülőben lévő, "gyógyult" alkoholisták járnak, rendszeresen csinálnak gyűléseket, ki tudnak beszélni magukból mindent úgy hogy tudják hogy amit a gyűlésen elmondanak az ott is marad. Gyakran rendeznek közös főzéseket, programokat, kirándulásokat, vannak nagyobb regionális találkozók is. Apum főleg az AA miatt tudott leszokni.
Egyébként a szenvedélybetegségekből felépülni vágyóknak vannak külön csoportjai, túlevők, szerencsejátékfüggők, társfüggők, kábítószerfüggők, stb. Vagy, esetleg amit ajánlani tudok az az ACA, kifejezetten a szenvedélybetegek hozzátartozóinak fenntartott csoport.
De, mondjuk az itt is igaz hogy ez mind csak akkor működik ha valaki tényleg elhatározza magát, és szánt szándékból akar leszokni.
Akibe en most szerelmes vagyok, o 2014 februarban ivott utoljara. Utana munkamanias lett kisse. De nem baj...
Azt nem tudom,hogyan szokott le, csak messzriol vagyok belé szerelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!