Ha már fiatalon gyógyszereket kell szednem, az mennyiben befolyásolja az élettartamot, életkilátásokat?
Figyelt kérdés
Egészségtudatos, rendszeresen sportoló nő vagyok.
Refluxra és koleszterinre kell gyógyszert szednem.
2022. máj. 2. 09:53
1/7 anonim válasza:
Mindkettő diétával orvosolható, ráadásul a refluxra csak 2-3 hónapos kúrát szabad, a koleszterinre pedig megoszlanak a vélemények, szerencsére az én háziorvosom csak 8 felett ad gyógyszert.
2/7 anonim válasza:
Szerintem amennyiben nem hanyagolod el a problémáidat, és amúgy meg törekedsz az egészséges életmódra, nem hiszem, hogy sokban befolyásolná.
3/7 A kérdező kommentje:
Olyan típusú refluxom van, amikor a gyomorszáj nem záródik. Fekélyt okozott.
Salátán élek némi lassan felszívódó szénhidráttal és hallal, 21-es BMI, jó testzsír. Minden orvosom azt mondja, hogy genetikai lesz ez, pláne a jó triglicerid mellett.
2022. máj. 2. 10:15
4/7 anonim válasza:
Pláne ha fekélyed van nem értem miért nem PPI-t kaptál.
5/7 A kérdező kommentje:
PPI-t kaptam.
2022. máj. 2. 10:25
6/7 A kérdező kommentje:
Amúgy 1-es, a 8-as koleszterin az kegyetlen durva, ugyan laikus vagyok, de érzésem szerint akkor már teljesen tönkre vannak az erek akár egy 24 éves esetén is.
2022. máj. 2. 12:12
7/7 anonim válasza:
Koleszterinből a májad naponta 4 grammot termel, ha csak salátán élsz, és nem viszed be a kellő mennyiséget a táplálékkal. Én nem a koleszterintől félnék, hanem az egyoldalú étrend hatására 10 év alatt kialakuló hiánybetegségektől. Ezt már évszázadok óta tudjuk, hogy változatos étrenden kell élnünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!