Alkoholista vagyok, és jól érzem magam, fog ez változni?
Nálam is a kezdő 1-2 sörből lett 10 + 2 üveg bor. Nekem tanácsolták már az AA-t, én személy szerint nem ajánlanám, ugyan a jót akarják de maga a program elavult és bár nem vallják magukat szektának, az egész irodalma nagyon szektaszagú, én voltam többször is, soha többet.
Amit csináltam: vettem egy pár futócipőt, kihevertem a másnapot és elmentem futni, ebből rendszer lett és a harmadik héten már annyira kiegyensúlyozott voltam hogy a boltban lévő pia részleg mellett úgy sétáltam el péntek este mintha soha életemben nem ittam volna.
Ennyi szünet után 2 sörig nem tudtam eljutni annyira elszokott tőle a szervezetem. Aztán újra növeltem az adagot :D de akkor fel is hagytam a sportolással. Szóval, ha van egy gyertyád azt az egyik végéről égesd, a másik végéről meg építed.
A többi válaszolóknak meg annyit hogy durva reakciók ezek, nem kell túlkatasztrofizálni ezt. 6-ost nem értem miért pontozták le, ő adta az egyik legjobb tanácsot.
tegnapelőtt 22:58
Azért nem érted, mert nem volt komolyabb függőséged. Bocs, de amit egy pár futócipő megold, az nem igazi függőség, csak rossz szokás. Sok alkoholista megpróbált már sportolni, de a többségük semmire nem megy vele.
Kedves tőled hogy ilyen engedékeny vagy, de nem. Szerintem az hogy nem iszom minden áldott nap de hétvégén beküldök ennyi piát hogy majd reggel keressek egy közértet az utánpótlás érdekében az is az alkohol zavarok spektrumába tartozik, igen nem vagyok a kézremegős fázisban, de minden előfordulhat. Ilyen fekete-fehér nézőpont már elavult, nézz utána. [link]
(6. dia, ott vannak a kritériumok, én pl. közepes alkoholhasználati zavarral rendelkezem).
"Többségük semmire nem megy vele" hát kösz, marha nagy segítség. Nekem van ismerősöm aki terepfutást választotta 20 évnyi alkoholizálás után, ez könnyítette meg az absztinens időszakát és már kedve se volt inni annyira beleszeretett.
Szóval a 6-os igen is jó tippet adott, bővíteni kell az eszköztárat mert agyunk sajnos szereti a könnyen beszerezhető örömforrásokat, nekem speciel újra kellett megtanulnom élvezni más dolgokat a pián kívül, nem 1 hét alatt történt.
Szóval kérdező: remélem eljön nálad az a nap, én mattrészegen betörtem a szomszéd ablakát, egy újabb indok arra hogy másban leljem örömforrásomat :D, nálam a sport segített, vannak szar napok de ez nálam lassan, bukdácsolva, de idővel leváltotta az esti borozgatós feelinget a teraszon. Jó lesz!
Szia kérdező,
hogy vagy?
Tartod még magad?
Voltak / vannak mélypontok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!