Alkoholista vagyok, és jól érzem magam, fog ez változni?
Elfog jönni az a pillanat, hogy le akarom tenni?
El, de akkor már nem fogod tudni letenni.
Szingliként úgy teszed tönkre magad, ahogy akarod, de családalapítás így??
"még előttem a családalapítás lehetősége"
Nem írtam, hogy most szeretnék családot alapítani. Akkor szeretnék ha sikerül eljutnom arra a pontra, hogy nem iszok.
még kéne keresned az okát, meg azt is, hogy mi az, amitől még jól érzed magad.
sport pl. jót tenne
Ez csak fiatalabban, illetve egy ideig működik ilyen jól. Utána el fog jönni a nap, amikor(tól) le akarod tenni, de továbbra sem fogod tudni elképzelni, hogy józan legyél esténként, és ez lesz benne a legrosszabb. Az a legalattomosabb az alkoholizmusban, hogy csak akkor kezdi kínozni az embert, amikor már nem, vagy igen nehezen tudja abbahagyni, mert egészen kényszeressé vált az ivás, és nem ő dönti el, hogy iszik-e.
Valszeg nem az egészséged lesz az első gondod, hanem egyre másnaposabb, beszűkültebb, kedvetlenebb, érzelmileg sekélyesebb leszel tőle, egyre szarabb lesz napközben józannak lenni, mások szemében pedig valszeg egyre rosszabb társaság leszel. Egy idő után hízni is elkezdesz tőle, ha most még nem. Ittasan sem fogod magad ugyanilyen jól érezni, egyesek ilyenkor egyre többet kezdenek inni, és aki nem tudja többé elérni vele az eufóriát, annak jobb híján az lesz a cél, hogy kiüsse magát. (De tény, hogy nem minden alkoholista jut ide. Van, aki ittasan mindig jól érzi magát – feltéve, hogy nem iszik reggeltől estig –, ezért nem kell egyre többet innia, de józanon neki is egyre rosszabb, ő is egyre nyomorultabb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!