2 Pfizer mennyire véd az omikron ellen?

Biologus vagyok. Nezess egy rendes ellenanyagszintet verbol laborban (jo draga), ha olyan 8000 vagy afolott, akkor jo esellyel az omikron meg elkerul, de persze ez nem 100%.
Tarts be minden eddigi szabalyt a maszkhordas, tavolsagtartas, fertotlenites. Es legfontosabb beteg embereket keruld el nagyivben, es ne dolj be a csak egy kicsit szipogok es beugrok hozzad biztos nem covidos vagyok haveroknak/baratnoknek. mindegy mit tesztelnek keruld oket.
Nemsokara itt a tavasz, kicsit fellelegezhetunk.
Alap esetben mar az elso oltas utan 2-3 hettel jo vedelmet adott a pfizer, a 2. oltas utan 2 hettel meg a maximumot kell mar nyujtania, sajnos azinban az igaz, hogy az omikron ellen mar nem 90 valamennyi a vedelem altala, csak olyan 80 valahany. Es igen egyenfuggo, hogy elkapod-e es ha igen mennyire leszel beteg, de azert ez a semennyire nem vagy vedett duma,ugyanugy elkapod ez egy masik nagy butasag. (szoval nyugi, a stressz fogekonnya tesz minden betegsegre, mert kinyirja az immunrendszert,tehat ne stresszelj, menj ki a kertbe, erdobe, az utca napos oldalara stb.)

Szerintem meg az omikron egy lof@sz. Sajnos a média mindent felfúj, meg persze ott az oltásoknál az üzleti oldal. A gyógyszergyáraknak ez túl nagy biznisz, ahhoz, hogy hamar vége legyen a vírusnak.
Nem vagyok oltott, egy nap volt hőemelkedésem.

annyira hogy beledöglesz... Érdekes módon rengeteg oltott ismerősöm rövid időn belül rákos lett és K.O.
Azóta már hamvasztva nyugszanak.

#17: Sajnos túl sok gyanús eset van, főleg a kiújuló rák, és autoimmun betegségek.
Nálunk is van a családban 2 EÜ dolgozó, aki pár hónapra az oltás után rákos lett. Az egyik fiatal férfi, a másik idős nő.
Egy masik családtagnak meg kb 1 évre úgy megborult a vérnyomása, hogy egyik gyógyszer sem hatott, most kezd neki helyreállni.
Szóval lehet tagadni ezeket a dolgokat, de ha körülnézel a saját családodban, te is fogsz találni párat.

Nem, az én családomban semmi ilyen probléma nincs (Még csak ismerősi körben sem).
Ellenben a covid okozta hosszútávú mellékhatásra sokan panaszkodnak, nekem 2 év alatt sem jött vissza rendesen a szaglásom, illetve amióta átestünk rajta többünk sokkal fáradékonyabb, rosszabb a koncentrációs képességünk. És azért tudom hogy nem az oltás miatt, mert már sokkal előtte jelen voltak ezek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!