2 Pfizer mennyire véd az omikron ellen?
Figyelt kérdés
Ha valaki még októberben kapta meg az első adagot és kb 2 hete a második adag Pfizert, az mennyire védett?2022. febr. 9. 19:04
2/21 anonim válasza:
Semennyire, mivel ugyanúgy elkaphatod ha be vagy oltva, ha nem.
3/21 anonim válasza:
Semennyire sem ved a wuhanira kifejlesztett csoda szerum sot….
4/21 A kérdező kommentje:
A védettséget úgy gondoltam, hogy ez megakadályozza, hogy súlyos lefolyású legyen a betegség? Mert autoimmun beteg vagyok és az immunrendszerem a gyógyszerek miatt nincs a toppon.
2022. febr. 9. 19:59
5/21 anonim válasza:
Mindenkinél más a hatása a vírusnak is és az oltásnak is, én azt vettem észre. Senki nem fog tudni szerintem biztos választ adni neked erre..
6/21 anonim válasza:
Nincs biztosíték arra, hogy megvéd bármilyen súlyos lefolyástól. Papíron mondjuk jó esetben olyan 90% körül, szóval ha a maradék 10%-ba esel akkor ez van. De a gyakorlatban úgy tűnik már jóideje, hogy mindegy ki az oltott és oltatlan, az immunrendszer a lényeg (itt is). Elvileg 1 génen múlik tán a súlyosság mértéke, meg persze a szervezet ellenálló képességén, oltástól függetlenül.
Egyébként ha 2 hete kaptad a 2-dikat akkor még elméletileg sem vagy védettnek nyilvánítva, csak max olyan 70%-osan. De ezt senki nem tudja megmondani.
7/21 anonim válasza:
ha két hete kaptad akkor egyelőre kifejezetten veszélyeztetett vagy.
Majd két hét múlva számítasz "védett"-nek, már a delta variánsranis csak 40% volt a hatékonyság, Omicronra 0% körül, hacsak nem negatív.
8/21 anonim válasza:
Ha friss az oltásod, akkor nagy valószínűséggel nem fogsz súlyos koronavírusfertőzést kapni. 100%-ig senki nem védett. A körülöttem élők tapasztalatai azt mutatják, hogy 2 oltással aki el is kapta, az viszonylag könnyen átvészelte, még ha nyáron kapta az utolsót akkor is. Három oltással rendelkezőről még a környezetemben nem hallottam aki kis nátha, esetleg hasmenésnél több tünetet tapasztalt volna. Róluk általában kontaktszemélyként, vagy utazás miatti teszteléskor derült ki hogy pozitívak. Oltatlant kettőt ismerek aki meghalt.
9/21 anonim válasza:
ha a harmadik oltasod is megvan akkor 90 % korul van hogy ha elkapod az Omicront nem lesz nagyobb a betegseg mint egy enyhe lefolyasu megfazas, vagy tunetek nelkul zajlik le. Ha ket oltasod van akkor esetleg sulyosabb lefolyasu ha elkapod de ugy sem fogsz feltetelezhetoen meghalni. a 3 oltasnal nagy az esely hogy nem kapod el az Omicront. a pfeitzer eddig a leghatekonyabb vaccina.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!