Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hideg vizes zuhany/ fürdés?

Hideg vizes zuhany/ fürdés?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy miket írnak róla, hogy milyen hatásai vannak. Mit gondoltok, ha valaki életvitelszerűen átáll erre, akkor lesz észrevehető hatása? Max hány percet lehet hideg vízzel zuhanyozni, fürdeni? Ti csinálnátok ezt?

2022. jan. 5. 15:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
39%
Én forró vízben szeretek zuhanyozni, tehát tuti nem csinálnám.
2022. jan. 5. 15:36
 2/13 anonim ***** válasza:
Sajnos nem bírnám én sem, de elvileg tényleg nagyon jót tesz! Minden, ami “nem öl meg, az megerősít” elvet vallja sok kutató ma, pl. David Sinclair is ajánlja a hideg zuhanyt. Ha bírod, akkor hajrá!
2022. jan. 5. 15:39
 3/13 anonim ***** válasza:
79%

Kipróbáltam 1 hétig csak hideg vízben huzanyoztam most télen, és eléggé rossz, egyáltalán nem élvezhető miatta a huzanyzás illetve a fürdés.

Nem tudom melyik élettani hatása az, amelyik miatt el akarod kezdeni, de inkább figyelek oda a sportra/diétára/megfelelő vitaminokra/alvásra, hogy megőrizzem az egészségemet, minthogy hideg vízben huzanyozzak, egyszerűen nem élvezetes a fürdés, és kb utálnék fürdeni.

Nyáron esetleg könnyebb lehet elkezdeni, főleg ha légkondimentes panelban laksz, de télen, hát nagy lelki erő kell hozzá.

2022. jan. 5. 15:44
 4/13 anonim ***** válasza:
79%

Reggelente a zuhanyzás végén amikor megvolt már a szappanozás-lemosás akkor kb 1 percre teljesen hidegre állítom. Felébreszt, felfrissít.

Nyáron sokszor teljesen hideg vízben zuhanyzok le este is.

Azt nem tudom, hogy élettanilag jót tesz-e, de jólesik.

2022. jan. 5. 16:01
 5/13 anonim ***** válasza:
78%

Én nagyon fázós voltam, nyáron kezdtem el a hideg vizes fürdést (itthon kb. felesen, viszont ahol az edzésünk volt, ott csak a jéghideg víz jött, szóval hamar megszoktam). Hűvösebb időben már nekem sem esik jól, ezért inkább "alulöltözve" mentem suliba (kb. egy óra út, 5x5 perc sétával). Ennek olyan eredménye lett, hogy eddig 5 fokban már télikabát, sál, vastag sapka, kesztyű volt, most egy pulóver és vékony sapka is elég (és nem fázom). Szóval nekem mindenképp megérte.

És igen, vannak pozitív élettani hatásai, kezdve az immunrendszer erősítésével.

2022. jan. 5. 16:08
 6/13 anonim ***** válasza:
84%
A hidegvizes zuhany bizonyítottan szerotoninnal ajándékoz meg. Én egyébként edzés után váltófürdőt szoktam venni. Nagyon jót tesz a keringésnek.
2022. jan. 5. 16:32
 7/13 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon felfrissít.

Csak ne elalvás előtt csináld, mert nem fogsz tudni elaludni egy darabig :)

2022. jan. 5. 19:34
 8/13 anonim ***** válasza:
78%
De ha nem fog tudni elaludni, akkor nem tudja elalvás előtt csinálni🧐
2022. jan. 5. 20:10
 9/13 A kérdező kommentje:

Na hát ma napközben kipróbáltam a lehető leghidegebb vízben fürdeni, ami nálam jön és egyébként tök kellemes lenne, ha nem lenne tél és alapból hideg.

Fejben dől el minden és kellő akaraterővel meg lehet csinálni. Közel 10 percet voltam bennt, és maradtam még volna, de nem akartam, hogy utána valami baj legyen, megfázzak, stb. Majd ha kicsit jobb idő lesz akkor lehet, hogy mindig így fogom csinálni.

2022. jan. 6. 19:57
 10/13 anonim ***** válasza:
Ez a beszéd! :) Jó dolog nagyon, csak nem télen :D
2022. jan. 6. 21:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!