Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit vártok ennyire az oltástól...

Mit vártok ennyire az oltástól amúgy?

Figyelt kérdés
Az rendben van, hogy valaki úgy érzi magát biztonságban a mai világban, ha a saját döntéséből beoltatja magát, de annak az illetőnek miért nem mindegy, hogy én mit csinálok az egészségemmel? Ha elvileg az emberek a vírus ellen oltatják be magukat, akkor miért is félnek ennyire az oltatlanoktól? Hiszen ők már védve vannak (bár az is érdekes, hogy lassan tizedjére kell már az embernek beoltatnia magát). Merthogy a végső cél, hogy eltűnjön ez a vírus, megnyugtatok mindenkit, most már soha nem fog bekövetkezni. Szerintem ott, ahol már kényszeríteni kell az embereket az oltásra, elég nagy baj van, és nem csak az egészséggel.

2021. dec. 30. 16:40
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

"Ha én be tudom oltatni magam akkor elvárom mástól is."

Igazad van, ez egy megcáfolhatatlan érv. Csak azt ne felejtsd el, hogy nem mindenkinek ugyanolyan a szervezete és családi helyzete, mint a tiéd. Az meg, hogy te kitől mit vársz el, szerintem senkit nem érdekel. Ez kb. olyan, mintha én azt mondanám, hogyha én képes voltam leszokni a cigiről, akkor ezt elvárom másoktól is, nehogy már az ő füstjük szennyezze az én tüdőmet.

"Biztos hogy nem véletlenül mondja az összes vezető hogy oltass!!!"

Az biztos, hogy aki vezető, az jószándékú is? Nem egy, nem kettő "vezető" volt a világtörténelem során, aki tönkretette az emberek életét, vagy a csődszélére juttatott egy országot. De nem kell ehhez messzire menni, a fél Magyarország is Orbánt utálja. Az milyen vezető, aki az embereket egymás ellen fordítja?

"Engem, azért zavar a legjobban hogy nem oltatnak az emberek mert így elkaphatom tőlük, azért mert nem képes valaki beilleszkedni a társadalomba ne veszélyeztessen engem is."

Innen is látszik, hogy milyen buta vagy. Hát pont nem az lenne a lényege az oltásnak, hogy megvédjen téged a vírus súlyosabb tüneteitől, hogy könnyebben átvészeld? Attól még ugyanúgy elkaphatod. Ha ugyanattól félsz, mint előtte, akkor meg minek oltattad be magad?

"Az oltottak nem felnek az oltatlanoktól. Maximum cegtelenül ostobának tartják őket, és dühösek rájuk, mert miattuk fogunk itt szívni a vírussal még vagy 100 evig."

Nem hogy 100 évig, ez a vírus már soha nem fog teljesen eltűnni, de majd a 20. hullámnál te is rájössz, hogy mi a helyzet, csak akkor már késő lesz. Fogadni merek, akkor már te is unni fogod a sokadig "kötelező" oltást, ha egyáltalán még kibírja addig a szervezeted.

"Te miért rettegsz egy nyamvadt oltástól, amikor már több milliárd embert beoltottak, es kecesebb az esélye, hogy az oltástól legyen bajod, minthogy egy aszeroida agy helyen csap? Te mitől rettegsz?"

Én nem rettegek semmitől, egyszerűen csak nincs szükségem rá. Ha az oltás engem véd, de attól még terjed a vírus, mert tény, hogy terjed, akkor a másik egészségén ez semmit nem befolyásol, csak ha nincs ő is beoltva. Azt meg, hogy az embernek mitől lesz vagy nem lesz baja, hagyjuk már. Bizony voltak olyan esetek, hogy valakinek a szervezete az oltás után annyira legyengült, hogy lehet, meg is halt utána. De volt olyan is, akinek pusztán csak a vírustól. Több covidos is volt körülöttem, én viszont, több mint 5 éve egy könnyebb megfázást sem kaptam el. Most ha így teljesen jól vagyok, minek kockáztassam a szervezetem egészségét egy bizonytalan szerrel, ráadásul úgy, hogy azt sem tudom, melyik fajta lenne jó nekem? Ha más meg ettől fél, hát ő pont azért oltassa be magát.

"Én azt várom az oltástól, hogy az olyan okosok is megkapják mint te"

Még egy nagyszerű érv. És akkor csodálkoztok, hogy ez nem elég indok.

2021. dec. 30. 23:05
 22/26 A kérdező kommentje:

"Nem egy tűtől félek, hanem a következményektől, amiért saját magamon kívül senki nem vállal felelősséget! De ha vállalna is késő lenne, akkor sem kérnék belőle!"

Igazad van, ezt én is szeretem. Az emberek szeretnek meggyőzni bizonyos dolgokról másokat, hogy az neki miért lenne jó, de amikor annak a bizonyos dolognak köszönhetően belekerültél a sz*rba, akkor már senki nincs, aki segítene rajtad. Erre azt szokták mondani, hogy tanácsot adnak, de kalácsot nem. Sokan megtanulhatnának ebben a mai világban hallgatni.

2021. dec. 30. 23:10
 23/26 anonim ***** válasza:
80%

3

Én az oltottakat tartom butának, mert több éve elhiszik ezt az egészet és mindig ostobának vannak nézve, mert az 1 oltás véd, ja nem.. A 2 oltás véd, ja nemm. A 3 oltás véd, ja nem.. És majd így tovább. Ráadásul, ugyan úgy el kapod a koronát. 🤦‍♂️😂 Szóval, még a kormány is ostobának tartja az oltottakat, mert etetti őket azért mert akinek ennyi idő után nem esnek le a dolgok az nem normális. 😉

2022. jan. 1. 12:50
 24/26 anonim ***** válasza:
32%

#23 Tehát te tanultál biológiát? Ja, nem.

Tanultál élettant? Ja, nem.

Elvégezted legalább az első 8 osztályt? Ja, nem.

Ha fáj a fejed, beveszel egy fájdalomcsillapítót, ami kb 4-6 órán keresztül hat. Utána már nem. Akkor az első fájdalomcsillapító is hatástalan volt igaz? Minek vetted be?

Vagy, ha eszel reggelit, akkor délben, amikor éhes leszel, eldöntöd, hogy többet nem is eszel, mert az étel hatástalan az éhség ellen.

Komolyan zéró tudásod van az oltásokról, és egyáltaáln a dolgokról, és te ostobázol másokat? Az szép...

2022. jan. 4. 18:36
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
Te aztán nagyon agyonművelt vagy 24-es! A Te tudásod a 0.
2022. jan. 4. 19:28
 26/26 A kérdező kommentje:

24. A fájdalomcsillapítótól jó esetben már az elsőnél megszűnik teljesen a fejfájásod. Enni pedig létszükséglet. Ne keverd már össze ezeket a dolgokat egy oltással, ami olyan vírusok ellen van, amik folyamatosan fejlődnek.

Egyébként a 23.-nak igaza volt (modjuk én nem úgy fogalmaznék, ahogy ő), szóval nem tudom, hogy jön ide a biológiai vagy az élettan. A 8 osztály megemlítéséről meg ne is beszéljünk... Olyanok szoktak ilyesmivel érvelni látatlanban, akik kb. ugyanazon a szinten vannak, mint egy átlagos 8.-os.

2022. jan. 4. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!