Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hová forduljak segítségért?

Hová forduljak segítségért?

Figyelt kérdés
Édesanyámat 3 hete elvitte a mentő, mert nagyon alacsony volt a vérnyomása és pulzusa is. A triázs I. számú életveszélyes besorolást adott neki. Felkerült a kardiológiára ahol ideiglenesen pacemaker került beültetésre. A kardiológus leállította az 1mg frontin adását, amire viszont először csak részelegesen majd állandósult hallucináció magatartás gondok kerültek elő. A kardiológiai rész az stabil lett és átrakták az anyámat a neurológiára, hogy epilepsziája van. A neurológián nem adták vissza Frontint neki, hanem adtak helyette Rivotrilt és Haloperidolt. A zárójelentésben az van, hogy jól reagált a kezelésre ezért kirakták a korházból. 5 napja van itthon és az állítólagos epilepsziájára Levetiracetam-ot kapott a hallucinációra meg Tiapridalt. Tiapridal hiánycikk így háziorvos rivotrilt írt fel helyette. Szedi a gyógyszereket és egyre rosszabbul van. Felhívtam a neurológiát hogy mi a gond és minősíthetetlen stílusban kioktatott az orvos, hogy szedni kell a gyógyszert és lerakta. Édesanyám a haldoklás minden jelét produkálja, de jó a vérnyomása meg a vércukra is. Korábban 2017.-ig 3mg frontit szedett. További furcsaság hogy olyan mintha nyitva lenne a szem és rémálmai lennének meg motyog, és 20 órát fekszik vagy alszik. Enni nem akar inni nem, akar azt mondta meg akar halni. 71 éves és eddig mindig sötétben aludt, de most mióta hazahozták nem lehet leoltani a villanyt. Valaki tud hasznos tanács ott adni, mert én nem tudom, mit tehetnék. A korház nem ismeri el, hogy esetleg félrekezelték vagy, hogy nem megfelelő gyógyszert kapott. A kommunikáció is nehéz a korházzal, mert sok esetben fel sem veszik a telefont bemenni meg nem lehet. Lehetséges, hogy frontin elvonási tünetei vannak? Esetleg lehet, hogy pszichiátriai kezelésre szorul? Akinek van, valami ötlete kérem, ossza meg velem.

2021. dec. 20. 05:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha igazolható, hogy a frontin elhagyása miatt van halucinációja (ahogy nekem is így volt), szerintem 6 hónap vagy egy év mire elmúlik.

Epilepszia is lehet, de ha nem volt semmi ilyen mikor szedte a frontint szerintem hülyeséget írtak a papírra...

A rivotrilt mihamarabb hagyja el! A pszcihiáterek is kikötik hogy a rivotril és a frontin csak rövid ideig szedhető, mert komoly függőséget okoz.

Arról nem beszélve, hogy mindkettő pszchioaktív szer. Az-az magyarul tudatmódosítók.

Szerintem mindenképpen menjetek egy másik pszcihiáterhez, legyél ott vele!! És beszéljétek át hogy mi legyen! Egyeztessetek, meséljétek el mi történt idáig.

Ha anyukád szeretné elhagyni a gyógyszereket és helyette inkább választja az évekig tartó de valódi gyógyulást jelentő pszchioterápiát egy pszchiológussal és mellette a gyógyszeres kezelést amely tünetcsökkentő, mindenképpen beszéljetek a pszcihiáterrel!

2021. dec. 20. 10:17
 12/15 A kérdező kommentje:
Egyszerűen menni sem tud pelenkáznom kell hogy tudnám így bárhova vinni. Epilepszia szerintem sincs és nem értem miért nem pszichiátriara rakták át.
2021. dec. 20. 10:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Ahj :(

Keressetek fel házhozmenő pszcihiátert és pszchiológust.

De csak maszekba fogtok ilyet találni.

Pszcihiáter nem tudom mennyiért megy házhoz, a pszchiológus kb 15 000-20 000 körül vállalná szerintem, alkalmanként.

Azt én se értem miért nem pszcihiátriára.

Azt viszont ne felejtsd el, hogyha pszcihiátriára berakod elfogja veszíteni minden jogát és nem fogsz tudni érte semmit sem tenni.

Azt tesznek vele amit akarnak, arra kötelezik amire akarják, akár erőszakkal is...

Gondold át, kérlek!

Biztos pszcihiátria lenne a legjobb választás? Igazi pszcihés csődtömeget tudsz csinálni belőle. Ráadásul ha a pszcihiátrián rosszabbul lesz a gyógyszerek miatt (ami nagyon de nagyon valószínű) se te, sem pedig ő nem fogja tudni azt mondani hogy nem veszi be.

Kérlek gondold át ezt a pszcihiátriás dolgot, nagyon!

Esetleg még felfogadhatsz egy szakértőt aki foglalkozna vele, űjra pelenkázná, tanítaná. Ápolná.

Havi 90 000 forintért vannak szakemberek akik vállalják úgy hogy házhozmennek.

2021. dec. 20. 10:49
 14/15 anonim ***** válasza:
Én háromszor voltam pszcihiátrián, nagyon komoly lelki károkat tudnak okozni, ráadásul gyógyszerfüggővé tesznek
2021. dec. 20. 10:51
 15/15 A kérdező kommentje:
Heves megyében kellene olyan aki házhoz jön. A pszichiátriat nem akarom erőltetni csak egy vizsgálat. Azt sem értem hogy ha ilyen állapotban kiraktak miért is nem kaptam javaslatot pelenkára meg ápolási járadékra. Nem tudok menni sehová. Hívtam a betegjogi képviselőt is azt mondta hogy ellátási kérdésekben nem tehet semmit mert ő nem orvos. Csak mellékesen a pelenka felirva 600ft anélkül meg 4200. Köszönöm mindenkinek a választ és bárkinek bármi ötlete van kérem írjon.
2021. dec. 20. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!