Van valami nagyon ritka " betegseg"; pàr hete olvastam itt gyik-on; de sehol nem találom. A " betegseg" lenyege ; H először skizofreniara gyanakszanak; de valami fele orvosi vizsgalatal megallapijtak;h nem az. A " beteg" tünetei.. Mi is ez orvosilag?
Nem biztos, hogy erre gondolsz, de létezik egy "dallamtapadásnak" nevezett állapot. Ez nem betegség, csak kellemetlen. Nekem is van ilyen, szinte sosincs csend a fülemben, folyton megy valami zene, dallam a fejemben. Főleg reklámzenék, ami nagyon idegesítő tud lenni, szerencsésebb esetben gyakran hallott slágerek "szólnak".
koszonom a választ!
de szívessen hallgatnek ; ennel tudományossabb érvet is
Hát azért lásd be, elég nehéz túl tudományosba tolni egy ilyen kérdésnél.
Valóban, leginkább a dallamtapadás áll a legközelebb ahhoz amit írsz. Esetleg Turret szindrómának valami elbszott alfajánál tudom ezt elképzelni, ahol nem mozdulatok vagy káromkodások, hanem dallamaok ragadnak be és jönnek elő önkéntelenül. Deee ez csak az én tippem, nem tudom, hogy létezik-e ilyen.
Az, hogy először skizofréniára gyanakodnak vagy sem, az tökre nem jön ide, hisz ez a dokitól függ mire gynaakszik.
itt a GYIK van olvastam pAr hete; ott volt erre egy eleg szakszerű magyarazat... valami "xxxxx túlműködés" okozza.. de most meg..Nem talalom.
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!